Wpis z mikrobloga

W tym roku #wigilia będę u moich rodziców razem z moją #rozowepaski czyli planowałem żeby od rana być u nich i trochę pomóc przy potrawach/ogarnianiu mieszkania, i co usłyszałem od różowego jak zadałem pytanie czy będziemy tam od rana? Że #!$%@? jedzie do własnej matki pomóc w potrawach XDD to albo ja mam coś z głową albo nwm, wg mnie to chyba powinna u moich być i pomagać a nie do swoich jak i tak tam nie będzie. Co myślicie chyba mam rację co?
#logikarozowychpaskow #swieta #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow
  • 47
@willyfog Pewnie chce pomóc rodzicom nie tylko na wigilię ale i na święta. To zawsze jest dużo pracy. I trochę czasu siedzi z rodzicami. Różne są sytuacje rodzinne. Nie ma o co kruszyc kopii.
@Szpeju same here. Nawet staz ten sam. Swieta sa dla wlasnej rodziny. Moze z gowniakami bedzie inaczej, ale poki co kazdy odbednia swoja. ! A najchetniej to bym wyjechala w #!$%@? i nigdzie nie chodzila. Na szczescie z siostra juz poszlysmy po rozum do glowy i robimy minimum a potem patusiarskie driny i Love Actually na dvd ((oo))
@willyfog: @glassmice: wyobraźcie sobie, że na Wigilię zostajecie zaproszeni przez partnera do jego domu rodzinnego jako GOŚĆ. I teraz, zakładając, że macie dobry kontakt z własnymi rodzicami i chcecie spędzić z nimi czas, partner informuje was, że jednak macie być u jego rodziców i to im pomagać w przygotowaniach do świąt, czyli z wizyty w swoim domu nici. No coś tutaj jest nie tak.

Jeśli ktoś kocha swoich rodziców to
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@willyfog: oczywiscie, ze różowa ma racje.
Ona zostala zaproszona na tę wieczerzę w charakterze gościa czy pomocy domowej?

Tak jak ktos napisał wczesniej, nie jest obowiazana do zadnej pomocy u Twoich rodziców poza zrobieniem herbaty i ewentualnie zgarnieciem talerzy na koniec.
Ewentualnie może ciasto przyniesc badz inna potrawe.

Ty byś jechal do jej rodzicow ryby skrobać i pierogi lepić? Czy tylko swoją różowa wysylasz na takie misje?

Jak Ci zależy to