Wpis z mikrobloga

Dzięki @interface , AdGuard Home > Pi-hole ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdyby ktoś był ciekawy, to tak na szybko, w porównaniu do Pi-hole:

Na plus:
Można ustawić różne filtry dla różnych urządzeń,
Można kilkoma kliknięciami zablokować najpopularniejsze socialmedia (w sam raz kiedy trzeba coś zrobić bez rozpraszania uwagi)
Można zablokować kilkoma kliknięciami strony dla dorosłych (w sam raz dla osób z dziećmi, albo dla kogoś na #nofapchallenge ( ͡~ ͜ʖ ͡°) )

Na minus:
Dashboard trochę skromniejszy niż w Pi-hole,
Nie da się dodać na raz wielu list z filtrami, trzeba to robić pojedynczo...

#linux #pihole #adguard #siecikomputerowe #raspberrypi
pesymistyk - Dzięki @interface , AdGuard Home > Pi-hole ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdyby ktoś był...

źródło: comment_s3LnIkmNURrOg8VMTMeyLNXS5Fvs9ixJ.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pesymistyk: czy to jedyne różnice, czy też jest ich więcej ale akurat dla Ciebie nie były istotne? Ogólnie zasada działania jest taka sama jak PiHole?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Artok: darmowy ;) A co do VPN to nie wiem, lepiej zapytać kogoś kto wie więcej o sieciach

@size: na GitHubie masz dokładniejsze porównanie, dla mnie akurat dwie pierwsze opcje były dość istotne.
Oba projekty działają na takiej samej zasadzie ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@robert83: ja mam na starym netbooku z atomem i 2GB RAMu ;) Na ich GitHubie nie znalazłem informacji o minimalnej wersji maliny. Wydaje mi się że jak Pi-hole działa na zero, to AdGuard też powinien dać radę.
  • Odpowiedz
@robert83: wszystkie xD W moim korzystaniu nie zauważyłem większych problemów oprócz dwóch.

Niektóre filmy (bardzo rzadko się to zdarza) w androidowej apce nie odtwarzają się i wyświetlają błąd i myślę że "YouTube filters for Pi hole" to powoduje. Chyba ją usunę.

Miałem też problem z facebookowym messengerem, ale wystarczyło dodać kilka domen do wyjątków.
Jeśli używasz AdGuarda to wystarczy to poniżej wkleić w pole "Niestandardowe
  • Odpowiedz
@pesymistyk to zaraz sobie testowo dodam wszystkie;-) youtube raczej chyba mnie nie dotknie, mam premium w indiach;-) resztę sprawdzę, wyjątki już dodawałem bo mi pepper z promocjami nie działał.
  • Odpowiedz