Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Uchodzca_Z_Polski: a co w tym trudnego by się zameldować? I tak musisz to zrobić jak chcesz mieszkać powyżej 4 miesięcy, a jeśli nie chcesz to po co Ci holenderskie konto bankowe? ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Tymariel: Zameldowanie to strata wielu godzin w hemente no i żeby mieć meldunek to trzeba wynająć mieszkanie za 1000 euro miesięcznie a nie musze chyba pisać jak ciężko wynająć mieszkanie w tak przeludnionym kraju jak Holandia, gdzie kawalerka to jakieś 1000 euro miesięcznie czyli połowa mojej wypłaty bez prądu i internetu. Wynajmuję pokój ale nie mogę się zameldować, na! Muszę płacić w gotówce za wynajem bo Polaczek unika w ten
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Uchodzca_Z_Polski: SNS Bank wymaga BSN, umowy o prace i adresu do korespodencji, bez obowiazku meldunku.

Jeszcze mnie ciekawi, na co sie traci te wiele godzin w gemeente, kiedy umawiasz sie na konkretna godzine, a samo spotkanie trwa maksymalnie 20 minut?
  • Odpowiedz
@Uchodzca_Z_Polski: Czy to się odbywa w jakimś miejscu gdzie jest przemiał pracowników tymczasowych? Ja sam zakadałem konto 9 lat temu (i już wtedy nikt ode mnie nic nie chciał w ING), moja siostra niedawno też bez przeszkód założyła (nie mając pracy).

Moja rada - uderz do innej placówki. Gdzie to się odbywa wszystko?
  • Odpowiedz
@Uchodzca_Z_Polski może się coś pozmieniało, z 6 lat temu założyłam konto od ręki na adres hotelu, potem w ogóle go nie używałam, sami je zamknęli. Kilka lat później założyłam nowe konto na adres campingowy w dodatku bez umowy o pracę. Holendrzy ciągle kombinują gdzie by nam zrobić pod górę więc całkiem możliwe że robią Ci na złość, spróbuj w innej placówce ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz