Wpis z mikrobloga

Mireczki pomocy (,) chcę wymienić swojego wysłużonego 6s na któryś z nowszych modeli...
Biorę pod uwagę: X, Xs oraz 11 (pułap cenowy w okolicach 3-3,5 tys.). Zależy mi na dobrych foto, więc pewnie w tych modelach każdy sobie z tym poradzi, ale dochodzi kwestia ekranu:
- lepiej OLEDa z gorszym aparatem i bez ramek
- czy IPSa z lepszym aparatem, ale też niestety z ramkami, które w 2019 roku lekko odrzucają wizualnie?

Oczywiście ważną kwestią jest też "cebula" aby wydać jak najmniej, dostając jak najwięcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i pytanie czy dostanę jeszcze gdzieś nowego X w dobrej cenie (poniżej 3 tys.) nie z "odnowienia"?

#apple #iphone #ios #iphonex #smartfon #telefony

Które zestawienie korzystniejsze przy przesiadce z 6s?

• X/XS - OLED, brak ramek, lepsza jakość wykonania 43.6% (41)
  • 11 - IPS, lepszy aparat (szeroki kąt, tryb nocny) 56.4% (53)

Oddanych głosów: 94

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szrono: różnica w aparatach x/xs na 11 jest znacznie większa niż z ips na oled. mnie osobiście to pierwsze bardziej interesuje i bym wzięła 11 (do tego dochodzi nowszy hardware, lepsza bateria)
  • Odpowiedz
@szrono: ja wziąłem 11 bo mam w dupie OLEDa a telefon robi o wiele lepsze zdjęcia, będzie miał dłuższe wsparcie i ma o wiele lepszą baterię. no chyba że kogoś podnieca tasowanie się nad OLEDem w kiblu przy zgaszonym świetle, to wtedy niech bierze XS'a
  • Odpowiedz
@ks2m: Jedyny problem mam z Twoim jezykiem, ktory wynika jedynie z tego, ze nie miales kasy zaplacic wiecej. Zamiast to napisac normalnie napisales to po chamsku " no chyba że kogoś podnieca tasowanie się nad OLEDem w kiblu przy zgaszonym świetle, to wtedy niech bierze XS'a"

A prawda jest taka, ze sam bys sie polansowal takim oledem, gdybys tylko mogl wydac te pieniadze. A ze nie mozesz, to musisz sie
  • Odpowiedz
@Rupertciak: @ks2m: SPOKOJNIE. ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie ma co się ciskać chłopaki ( ͡° ͜ʖ ͡°) w tym wpisie interesuje mnie tylko, który z podanych telefonów będzie lepszy przy przesiadce z 6s. Cena też ma tu znaczenie - jak napisałem: który będzie tu lepszy w stosunku cena/jakość...
Bo jeśli miałbym do samego OLEDA dopłacać kilka stówek, to wolę się
  • Odpowiedz
@szrono: problem OLED to spora cena jak padnie, uszkodzisz XS i 1500 naprawa a przy max niemal 2k naprawa :) zamienniki są kiepskie, choć można trafić zajebiste zamienniki w dobrej cenie ale większość serwisów ma to w nosie i ma być tanio bo klient się nie zna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz