Wpis z mikrobloga

Wspomnimy coś tutaj o hipokryzji prawaków? Czemu nie?

Pobożna "szczęść Boże" Konfederacja vs Aktualna Głowa Kościoła Katolickiego na świecie

1. Homosekualizm

Grzegorz Braun:

Homoseksualizm powinien być karalny, a Robert Biedroń winien sczeznąć za kratkami .

Papież Franciszek:

Chrześcijanie powinni przepraszać nie tylko za stosunek do gejów
Jeśli ktoś jest homoseksualistą i z dobrą wolą poszukuje Boga... kimże jestem, by go oceniać?

2. Poglądy gospodarcze

Dobromir Sośnierz:

Każdy system, w którym pod przymusem zabiera się pieniądze jednym i daje drugim, jest zły z moralnych przyczyn

Papież Franciszek:

W 1991 roku Jan Paweł II, w obliczu upadku systemów opresyjnych i stopniowej integracji rynków, którą obecnie nazywamy globalizacją, przestrzegał przed ryzykiem szerzenia się wszędzie ideologii kapitalistycznej. Mój poprzednik, zastanawiając się, czy taki system ekonomiczny jest modelem, który należy proponować szukającym drogi prawdziwego rozwoju gospodarczego i społecznego, doszedł do odpowiedzi wyraźnie negatywnej. To nie jest ta droga

3. Zasiłki socjalne

Konrad Berkowicz:

Zasiłki i dotacje odzierają nas z godności

Papież Franciszek:

Prawa socjalne nie mogą być traktowane jako swoisty apel czy zachęta, ale muszą być dla instytucji rzeczywistym drogowskazem i kompasem

4. Ekologia

Dobromir Sośnierz:

Ochrona środowiska — tak, regulacjonizm — nie. Ekologia jest niestety używana jako wytrych usprawiedliwiający przechodzenie na ręczne sterowanie gospodarką.

Papież Franciszek:

Myślimy o tym, by wprowadzić do Katechizmu Kościoła Katolickiego grzech ekologiczny, grzech przeciwko wspólnemu domowi. Przestępstwa przeciwko naturze są „zbrodniami przeciwko pokojowi". Apeluję do prawników, by podjęli działania na rzecz wprowadzenia „prawnej ochrony naszego wspólnego domu”.

5. Imigranci

Krzysztof Bosak:

Na pytanie dlaczego jesteśmy przeciw imigracji odpowiedź jest prosta: każdy nowy imigrant to przyszły nowy obywatel dla którego Polska nie jest ojczyzną, który nie przekaże swoim dzieciom kultury polskiej bo jej nie zna i nie rozumie, w najlepszym razie będzie wobec niej obojętny

Papież Franciszek:

A wam, którzy znacie dramat emigracji, pozwalam sobie zaproponować, abyście nie zamykali oczu, serca i rąk na tych, którzy pukają do waszych drzwi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak tylko przypomnę, iż wszyscy posłowie Konfederacji określili się jako katolicy.

Skąd taka rozbieżność poglądów u katolików? Czytali inne wydania Biblii czy jak?

A panu Braunowi proponuję najpierw uznać dogmat nieomylności papieża, zanim będzie chciał intronizować Chrystusa na króla Polski.

#neuropa #bekazprawakow #konfederacja #bekazkatoli #polityka
  • 62
@waro: zastanawia mnie to uwielbienie Kościoła przez kucy. Przecież według kucmitologi 3RP jest jednym wielkim postkomunistycznym układem, tak zwanym Układem Magdalenkowym, który podzielił scenę polityczną pomiędzy Bandę Czworga aby Prawdziwa Prawica nie miała szans rządzić. I tutaj pojawia się pewien zgrzyt bo Kościół też brał udział w tych rozmowach, a obecnie Episkopat romansuje z PiSem. Czemu nie krzyczą PiS-PO-Episkopat jedno zło?
Wspomnimy coś tutaj o hipokryzji prawaków?

@waro: Wszelkie wierzenia i religie pełne są sprzecznych dogmatów - dzięki temu nikt nie może połapać się o co w nich chodzi i przestaje zadawać pytania. ¯\_(ツ)_/¯
zastanawia mnie to uwielbienie Kościoła przez kucy.

@yuim: I znowu urojenia.
Kuce są za rozdziałem państwa od kościoła, m.in. dlatego głosują na Konfę.
W przeciwieństwie do prokościelnych kretynów z neuropy, którzy popierają ugrupowania, które takiego rozdziału nie przeprowadzą.
Kuce są za rozdziałem państwa od kościoła

@czynastolatek: lol

104. Wprowadzenie możliwości zawarcia nierozerwalnego małżeństwa.

Projekt wprowadza możliwość złożenia Kierownikowi Urzędu Stanu Cywilnego przed zawarciem małżeństwa nieodwołalnego oświadczenia o uzależnieniu możliwości rozwodu od zgody biskupa diecezjalnego. W przypadku złożenia takiego oświadczenia dopuszczalność rozwodu w sądzie rodzinnym małżeństw zawartych w Kościele Katolickim zależeć będzie od zgody biskupa diecezjalnego kierującego diecezją, na terenie której zawarto małżeństwo.