Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 37
@waro: Na pierwszym punkcie powinieneś skończyć. Agresywny darwinizm społeczny promowany przez Konfederację jest niezgodny nie tylko z nauką kościoła, ale i z szeroko pojętymi wartościami prawicowymi, które krytykuje np. Piotr Gursztyn.
  • Odpowiedz
@waro: HIPOKRYZJA KONSERW

Kobieta w ciąży: moje ciało mój wybór
Konserwy: a co z wyborem dziecka?
Dziecko po X lat: wybieram zaprzestać żyć, idę do lekarza by dokonać eutanazji
Konserwy: Nie możesz, zły wybór :)
  • Odpowiedz
@waro: zastanawia mnie to uwielbienie Kościoła przez kucy. Przecież według kucmitologi 3RP jest jednym wielkim postkomunistycznym układem, tak zwanym Układem Magdalenkowym, który podzielił scenę polityczną pomiędzy Bandę Czworga aby Prawdziwa Prawica nie miała szans rządzić. I tutaj pojawia się pewien zgrzyt bo Kościół też brał udział w tych rozmowach, a obecnie Episkopat romansuje z PiSem. Czemu nie krzyczą PiS-PO-Episkopat jedno zło?
  • Odpowiedz
Wspomnimy coś tutaj o hipokryzji prawaków?

@waro: Wszelkie wierzenia i religie pełne są sprzecznych dogmatów - dzięki temu nikt nie może połapać się o co w nich chodzi i przestaje zadawać pytania. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
zastanawia mnie to uwielbienie Kościoła przez kucy.

@yuim: I znowu urojenia.
Kuce są za rozdziałem państwa od kościoła, m.in. dlatego głosują na Konfę.
W przeciwieństwie do prokościelnych kretynów z neuropy, którzy popierają ugrupowania, które takiego rozdziału nie przeprowadzą.
  • Odpowiedz
Kuce są za rozdziałem państwa od kościoła

@czynastolatek: lol

104. Wprowadzenie możliwości zawarcia nierozerwalnego małżeństwa.

Projekt wprowadza możliwość złożenia Kierownikowi Urzędu Stanu Cywilnego przed zawarciem małżeństwa nieodwołalnego oświadczenia o uzależnieniu możliwości rozwodu od zgody biskupa diecezjalnego. W przypadku złożenia takiego oświadczenia dopuszczalność rozwodu w sądzie rodzinnym małżeństw zawartych w Kościele Katolickim zależeć będzie od zgody biskupa diecezjalnego kierującego diecezją, na terenie której zawarto małżeństwo.
  • Odpowiedz