Wpis z mikrobloga

@dzazzio: na serio już masz z-----e i to po całości. Ścianka powinna stać na papie, ta papa powinna być szczelnie połączona z tą ze ściany nośnej. Więcej już mi się nie chce pisać.
  • Odpowiedz
@Szaraban: a moesz logicznie wytlumaczyc po co ? cale sciany do okola sa odciete izolacja poziomą, podloga to plyta albo wylewka na styropianie odcieta tez izolacja pozioma, to na jaka cholere klasc pape na podlodze w srodku pod sciany dzialowe ?
  • Odpowiedz
ta papa powinna być szczelnie połączona z tą ze ściany nośnej

@Szaraban: A co ta papa ma niby dać? Jeśli OP ma dom na płycie, to hydroizolację już ma poniżej.
  • Odpowiedz
  • 28
@dzazzio pamiętaj o łącznikach stalowych w połączeniach ścianek działowych T, bo widzę że cegla nie robisz przewiązek i obkotwach w ścianę nosna. Żeby Ci się to wszystko nie zarysowało zaraz po nałożeniu tynków czy tam przyklejenie płyty GK
  • Odpowiedz
napisal ze ma na plycie

@KrowkaAtomowka: gdzie?

ponadto zobacz co napisałem wyżej, odcięcie i tak musi być, już tylko wspomnę o tym, że jeśli to wylewka to postawienie na niej ściany i tak jest błędem
  • Odpowiedz
@Szaraban: naprawde nie rozumie co ci da ta folia czy papa jak budynek osiadze. czy działówka zostanie w powietrzu bo nie bedzie na stale zwiazana z podłogą? przeciez i tak na stale zostanie zwiazana ze sciana boczna i sufitem, to co da folia na podlodze ?
  • Odpowiedz
@Szaraban: sprawdzilem, tak daja faktycznie obecnie, kiedys nie dawali, to z kategorii moze pomoc a na pewno nie zaszkodzi.

a odnosnie łaczenia dzialowek pod sufit, a jak masz tynk na dzialowce to on jest przeciez polaczony z tynkiem sufitowym, i gdyby co kolwiek tutaj pracowalo to mialbys w tym miejscu pekniecie.
  • Odpowiedz
  • 12
@Szaraban: A wiec tam. Do na płycie fundamentowej jak to zaznaczyłem na początku tagiem. Pod ściany nośne dałem izolacje ale tak w sumie bez przekonania no ale dałem. To na czym muruje to nie wylewka tylko płyta - beton b25. Nie widze żadnego sensownego i logicznego powodu by dawać pod działowe izolacji.

Jak mawia klasyk, jeden rabin powie ze tak, drugi powie ze nie.
@bunkrowniema: ziomus wszystko jest
dzazzio - @Szaraban: A wiec tam. Do na płycie fundamentowej jak to zaznaczyłem na poc...

źródło: comment_Xcxy3UeMaH1IhJqPtjIZOKBFpGSR9RC6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Pod ściany nośne dałem izolacje ale tak w sumie bez przekonania no ale dałem. To na czym muruje to nie wylewka tylko płyta - beton b25. Nie widze żadnego sensownego i logicznego powodu by dawać pod działowe izolacji.

@dzazzio: masz płytę grzejną czy tylko nośną? Jeśli grzejną i już nie będzie styropianu i wylewki to rozumiem brak papy ale jeśli to jest tylko nośna to jak dla mnie jest błąd
  • Odpowiedz