Wpis z mikrobloga

#gravel #rower
W jakich butach zatrzaskowych jeździcie na swoich gravelach? Do tej pory jeździłem w systemie szosowym, ale przy okazji zmiany butów chciałbym przejść na system MTB. Pedały pewnie M520 lub Look X-Track.
Sprzedawca w sklepie zachwalał Bontragery Foray, mi bardziej podobają się nieco smuklejsze Fizik Terra X5 - niestety w obu przypadkach cena ok. 600 zł. Znajdę jakieś ciekawe odpowiedniki tych butów do 400 zł?

I najważniejsze - pod jaki element dobiera się kolor butów w gravelu? ( )
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I najważniejsze - pod jaki element dobiera się kolor butów w gravelu? ( )

@Akrat92: Nie ma to większego znaczenia, bo w gravelu musisz wrócić do domu w ubłoconych, albo minimum w mocno zakurzonych butach!
  • Odpowiedz
@Adwokat_Boga: co to znaczy sztywne jak na gravel? Jeżeli mowa o chodzeniu to wiadomo, że nie będą to buty wygodne do chodzenia, ale nie mam zamiaru kupować butów rowerowych pod kątem dreptania od czasu do czasu.
  • Odpowiedz
Jak dokładać, to do M8100, a jak kupować M8100, to dołożyć jeszcze trochę i wziąć M9100.

@Adwokat_Boga: @Akrat92: poczytajcie opinie na grupach o m8100 i o m9100, piękne pedały

XTR jest bardzo mało trwały. co chwilę nam do serwisu trafiają XTRy w stanie agonalnym. Nie jest to dobra opcja, ciężkie, drogie i awaryjne. Jestem wielkim fanem XTRa od lat ale akurat pedały to lepiej kupować innej firmy
  • Odpowiedz