Aktywne Wpisy
P4ncak3 +97
#inflacja #ekonomia #pracbaza #korposwiat
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
Jak zobaczyłem ten wykres to stanąłem jak wryty. Jak pracowałem w Polsce w środku lat 2010's to zarabiałem z 13 tysięcy brutto przy wtedy minimalnej 1800. Czyli to było tak o 722% więcej. Teraz 10 lat później, po wielu latach pracy, bogatego doświadczenia i certyfikatów moja niby wartość na rynku powinna być wyższa tak z 2x co nie? Czyli jak
źródło: 384dea2dd6391cafa9b8ac7372e28db6ac9764605c5c566f0d8184e7e92cbff6,w800
Pobierz
hellyea +176

Mam problem z przednią szybą w samochodzie od zewnętrznej strony. Rano (zauważalne przy niskich temperaturach) po prostu szyba mi cały czas zbiera wilgoć i po chwili nic nie widzę! Nie dzieje się to w środku tylko od zewnątrz. Po prostu przejeżdżam wycieraczką, jadę i po chwili robi się szaro - wystarczy przejechać wycieraczką ponownie i na 10 sekund spokój do momentu aż ogrzewanie zacznie ogrzewać przednią szybę. Problem jak jest na minusie to ta wilgoć zamarza i dopóki nie nagrzeję szyby ogrzewaniem to muszę co chwilę zatrzymywać się by skrobać. Nie mam w tym samochodzie klimatyzacji.
Ktoś mógłby napisać, że to normalne przy tych temperaturach, ale nie jest to normalne zachowanie przedniej szyby. W jakimkolwiek samochodzie skrobię i jadę. A tutaj skrobię, jadę i zatrzymuje się za 100m i znów skrobię żeby cokolwiek widzieć.
#samochody
znalezione w google --- > Wydaje mi się, że takie zjawisko jest powodowane tym, że pewnie trzymasz auto w chłodnym miejscu, a pogoda którą obecnie mamy (powietrze jest wilgotne) pomaga w wywołaniu takiego zjawiska. Bardzo mało prawdopodobne jest to, że coś z autem jest nie tak. Musiałaby Ci się jakaś rurka od ukł. chłodzenia przedziurawić i para wydostawałaby się z pod maski i