Wpis z mikrobloga

Przerobiłem ponad 30 sposób na zrobienie karkówki #sousvide
Po niemal trzech miesiącach testów mogę śmiało powiedzieć że efekt jest idealny. Karkówka jest super soczysta, krucha i mięciutka, beż żadnych żujących części. Lata świetlne lepsza niż przyrządzona jakąkolwiek inną metodą.

Akurat dzisiaj w wersji lekko azjatyckiej, smażona na kaczym smalcu, podana ze szpinakiem i tahini inspirowanym japońskim Goma Ae.

Dajcie trochę plusów to będę miał motywację żeby przerobić notatki na przepis i wrzucić.

#gotujzwykopem #keto #lowcarb #mirkoprzepisypl
Mirkosoft - Przerobiłem ponad 30 sposób na zrobienie karkówki #sousvide 
Po niemal t...

źródło: comment_UnAI8NRvCPDxpQSkM3G3ZArGTewcGNF8.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: jadłeś karkówkę co trzeci dzień?
@ShortyLookMean: jak się uprzesz, wystarczy termometr na bluetooth i kupa czasu, tanio a dobrze będzie tez multicooker, bo pro sprzęt do suwi kosztuje nawet kilkanaście k
  • Odpowiedz
  • 2
@m4kb0l
@ShortyLookMean na początek, jeśli nie robicie kilku godzinnych przepisów, to wystarczy jak największy gar z wodą, woreczki z podwójną struna z ikei i termometr cyfrowy kuchenny tez z ikei. Da radę to ogarnąć w ten sposób bez większych inwestycji
  • Odpowiedz
@Noct: @koraki: Pro sprzętu nie potrzebuję, ale zdecydowanie wolę kupić coś ze średniej półki niż pilnować temperatury samemu.
Po prostu co jakiś czas widzę coś zrobione sousvide i zawsze mam ochotę spróbować takiego gotowania.
  • Odpowiedz