Wpis z mikrobloga

Właśnie byłem świadkiem jak ktoś zapłacił w Żabce MONETĄ o nominale 20 złotych. No i... zrobił zakupy, reszta została wydana. Moneta z 1988 roku xD
Ekspedientka mowi, ze przeciez teraz są różne wydania monet z Papieżem i inne okolicznościowe którymi można płącić. O lol...

#coolstory #heheszki
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 316
@Bunch Ja kiedyś dostałem w resscze okolicznościowe 3x2zl z Janem Pawłem II i tak na tym wyszedłem bo wujek odkupił ode mnie za 50zl xD
  • Odpowiedz
@Pitaq kiedyś jak pracowałam w sklepie to też dostałam jakieś monety z papieżem czy mi wuj. W 50zł. I tak patrzę na nie i nie wiedziałam czy to przyjąć czy jak, aż musiałam kierowniczkę wzywać do pomocy
  • Odpowiedz
@Bunch ja słyszałem o przedsiębiorczych Polakach którzy sprzedawali Ukraińcom złotówki sprzed denominacji, biorąc za to normalny kurs wymiany. Jak nie jesteś z Polski to nie wiesz przecież jak kasa wygląda, pisze 100 złotych? Pisze, biorę. Co innego jakby im jakiś wysoki nominał wcisnął, np 1 mln xD zresztą te wysokie zostały raczej powymieniane w NBP, to co zostało to bezwartościowy plankton. Nikomu się nie chciało targać 1 kg stówek żeby 5
  • Odpowiedz