Wpis z mikrobloga

#windows #windows10 #android #swiftkey
Windows zaproponował mi schowek (clipboard) w chmurze, tak by to co skopiowałem (ctrl+c) mógł zapisać w chmurze i wkleić na innym komputerze z Windowsem na którym jestem zalogowany tym samym kontem #microsoft
Działa(trzeba wcisnąć win+V), przy okazji jest dodatkowa opcja: można podłączyć do chmury schowek na telefonie Android i jak się ją kliknie w ustawieniach schowka w win., to wysyła nam na telefon linka do pobrania SwiftKey Keyboard(której i tak używam, tylkooni wysyłaja link do wersji beta.
Wiec ściągnąłem na telefonie z Andkiem wersję Beta, ustawiłem jako klawiaturę, zalogowałem się do tego samego konta Microsoftu(to teraz MS ma tę klawiaturę?) i niestety nie ma żadnej opcji by to włączyć, nie mam też wpisów ze schowka z Windowsa w podpowiedziach/opcji paste podczas pisania, albo jeszcze tego nie wprowadzili w PL(ale mam po angielsku wszystkie systemy), albo sam nie wiem, zapomnieli o tym? Googluję artykuły z 2018 roku o tym, jest to w Windowsie jako opcja, WTF?
Działa to? jak nie, to wracam do zwykłej niebetowej SwiftKey Keyboard, tam jestem zalogowany na inne konto i tam mam moje słowa i statystyki. Szkoda, fajna opcja, ale przynajmniej między lapkiem i kompem działa.
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach