Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Aokx Wrzuciłeś zdjęcie kawałka pysznego mięsa, a ludziom w komentarzach o--------a jakbyś jadł zamordowanych członków ich rodziny ()
  • Odpowiedz
@RustyJames: dziecko, jakby ci to wytłumaczyć, ja wiem że produkty pochodzenia zwierzęcego są bogate, po prostu dieta mięsna nie ma sensu z naukowego pkt widzenia

to co wymieniłeś to produkty pochodzenia a nie coś co jest w mięsie i jest mega ważne
  • Odpowiedz
i nie k--w logiki że B12 jest turbo ważna... bo organizm jej nie umie wykorzystać, ona ma znaczenie w procesie rozwoju, metabolice i innych gównach ale nic z tego nie mamy, no i mięso nie jest jej jedynym źródłem, ryb nie uważam za mięso ze względu na ich biologiczność, tak samo jak owoców morza
  • Odpowiedz
@wespazjan: Człowiek jest na szczycie łańcucha pokarmowego. Właśnie warunki życia o tym decydują. A w tej chwili są takie że człowiek zabity przez inne zwierzę to rzadkość i z reguły wypadek albo postawa obronną tego zwierzęcia. Nawet dzikie plemiona dobrze radzą sobie z wielkimi drapieżnikami i to wielkie drapieżniki częściej będą ofiarą człowieka niż odwrotnie.
  • Odpowiedz
@wespazjan:

że żyjąc jak człowiek pierwotny, poza miastami i wiekszymi siedliskami, bylibysmy tak bezpieczni

Zawsze bawi mnje ten populistyczny i naiwny tekst
Co to znaczy "czlowiek pierwotny"? Wszystkie osiagniecia czlowieka sa zasluga ewolucji - inteligencji, tevhnologii, rozwoju itp nie wzielismy z kosmosu - to efekty dlugotrwalej ewolucji
  • Odpowiedz
Z naukowego punktu widzenia roślinna dieta nie ma sensu.

@RustyJames: Z naukowego punktu widzenia pieprzysz głupoty. Zarówno dieta z mięsem jak i bez może być pełnowartościowa. Za to w Polsce je się o wiele za dużo mięsa i nie jest to dieta zdrowa. Za to wegetarianie nie przyczyniają się do cierpienia zwierząt, ocieplenia klimatu i niszczenia siedlisk (pod uprawy na pasze dla zwierząt).
  • Odpowiedz