Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szybki_zuk zwierzęta to się powinno karmić trawą, a nie paszą, przynajmniej wtedy są zdrowe i takie mięso jest najdroższe. A myślisz jak się uprawia roślinki i zboża dla ludzi, tak samo, przy jedzeniu ich w większych ilościach tych pol uprawnych będzie jeszcze więcej. Dieta bez tłuszczu zwierzęcego nigdy nie będzie zdrowa.
  • Odpowiedz
@RustyJames: pokaż mi badania, że takie mięso jest lepsze. Na pewno zwierzęta szczęśliwe, ale to jest absolutnie nierealne żeby prowadzić takie hodowle zamiast zwykłych bez drastyczne go ograniczenia spożycia. Ceny poszybowaly by w górę przy tak zmniejszonej podaży.
A z tym, że polbedzie więcej to niezłego fikolka z-------s. Byłoby właśnie znacznie mniej, bo odpada ogniwo łańcucha pokarmowego. Trzeba wielu kg paszy żeby uzyskać 1 kg mięsa. O wiele mniej roślin
  • Odpowiedz
Dobra są już tu chyba wszystkie możliwe komentarze

@Aokx nie ma i aż mnie dziwi, że nikt nie zwrócił uwagi, że za takie dźganie steka prowadzące do wysuszenia mięsa to gość na zdjęciu powinien dostać liścia na dziąsło i dożywotnią degradację w łańcuchu pokarmowym
  • Odpowiedz
W 2013 roku, po raz pierwszy w historii, naukowcy wykorzystali metodę statystyczną obliczania poziomu troficznego gatunku (czyli jego miejsca w łańcuchu pokarmowym) na podstawie jego diety.

@wespazjan: mówisz o tym badaniu? Rok się zgadza, więc zacytuje

There is currently no quantitative assessment of the human trophic level (HTL). Here, we calculate the HTL using the Food and Agricultural Organization (FAO) national data on the human food supply per food item per
  • Odpowiedz
w

@RustyJames: śmieszny jesteś. Wykrecasz sie bo nie znasz takich badań. Więc można uznać, że twoje bajeczki to bzdury.
A szarlatanskie wysrywy toty tu serwujesz, bo gluten jest szkodliwy tylko dla ludzi z celiakia

Jesteś a ty naukowym sznurem. To że dietybezmiesne są pełnowartościowe jest potwierdzone badaniami i naukowymkonsensusem. Tak jak pisałem, równie dobrze możesz udowadniać, że Ziemia jest płaska albo zeewolucji nie ma.
Idziesz na czarną, bo nie mam
  • Odpowiedz
@szybki_zuk to wyślij mi te twoje badania, bo sam żadnych nie wysłałeś xd zawsze się znajdzie coś co było z nimi nie tak. Co do glutenu to każdy jest wrażliwy na gluten, jedni bardziej, drudzy mniej, nie musi mieć cekalii. Po prostu przetworzone zboża nie są dla nas dobre w żaden sposób, może jedynie jak zrobisz chleb na naturalnym zakwasie, chociaż to też mało pomoże, ale chociaż lepiej dla flory bakteryjnej.
  • Odpowiedz