Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +472
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
A ludzie jeszcze przyklaskują Onetowi i im podobnym..
Lider Konfederacji: jeśli niemożliwy jest "dwustronny sojusz z USA", Polska powinna zawrzeć sojusz z Rosją
https://www.onet.pl/?utm_source=www.facebook.com_viasg_wiadomosci&utm_medium=social&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=7ac896ca-c349-4d91-9abd-16eedd6bf6bc&sid=b177a2c9-166f-4113-9b28-185bbe554807&utm_v=2
A ktoś na twitterze zmanipulował i powiedział słowa których nie wypowiedział.
@sorek: Przeczytałem. Dziadzio pierniczy farmazony jak zwykle. Niech lepiej nam wskaże w naszej ponad 600-letniej historii stosunków z Rosją, choć jeden przykład nie zerwanej przez Rosję umowy z Polską? Ja sobie czegoś takiego nie przypominam.
Proszę Cię.. O to właśnie chodzi, nie o sympatie czy antypatie (jak Ty to robisz). Ale interesy i racjonalnośc.
@sorek: Z Niemcami żyliśmy w pokoju kilkaset lat. (XVI - XVII w.). Z Francja mieliśmy wielokrotnie udane sojusze - patrz choćby czasy napoleońskie. Gdyby nie gigantyczna pomoc Francji w wojnie z 1919-20 najpierw z Ukrainą a potem z Rosją, nie wygralibyśmy tych konfliktów. Z Wielką Brytanią poza krótkim okresem międzywojennym nie mieliśmy żadnych kontaktów więc porównanie nietrafione.
@Thorkill: A przypadkiem w tym okresie niemcy nie byli rozbici na pierdyliard księstw, gdzie jedno takie nas potem podbiło?
@marv0oo: Podbiły nas dwa "niemieckie księstwa (oprócz Rosji); Prusy i Austria. Z Austrią w XVII w. byliśmy praktycznie non-stop w nieformalnym sojuszu a pod koniec wieku w całkiem formalnym sojuszu (Patrz bitwa pod Wiedniem).
A z Rosja walczyliśmy praktycznie cały czas przez setki lat. Jedno wielkie pasmo wojen przerywane krótkimi okresami pokoju lub potem zaborów, podczas których też żeśmy się z nimi tłukli patrz
@marv0oo: Czemu inna? Niewiele brakowało i to Austria by zjednoczyła Niemcy, a nie Prusy.
@marv0oo: Nawet gdyby przyjąć to uproszczoną do bólu tezę, co to zmienia w kontekście szkodliwych głupot wygadywanych przez Korwina?
@Blants: No nie bardzo. Rosja dołączyła do Ligi Świętej dopiero w 1686 r.