Wpis z mikrobloga

Nikt nikogo nie będzie doił

@GrammarNazi: a skąd weźmiesz prąd, żeby codziennie szkalować kaczora jak już zamkną nam elektrownie, które kopcą więcej niż cała Azja (oczywiście per capita XDDDDD)
  • Odpowiedz
@VrubeL: Ależ ja się z tym zgadzam tylko powiedz mi jakie korzyści odniesie Polska zamykając swoje elektrownie? Coś na zasadzie ograniczmy plastik w naszym kraju bo to Indie w 70% odpowiadają za zanieczyszczenie oceanów?
  • Odpowiedz
  • 0
@VrubeL Jezu, jesteś jakimś PiSowskim trollem czy co? Gdzie ja czlowieku szkalowalem Kaczora? W ogole nie odpowiadasz na to co do Ciebie mówię, tylko jakies schematy masz i już lecisz według wzorca.
  • Odpowiedz
@GrammarNazi piękne jest to, że mogę mieć w------e na środowisko bo zmiany mnie tak czy siak nie dotkną. A przyszłe pokolenia? Co mnie to obchodzi, niech się oni martwią xD
  • Odpowiedz
285,7 mT Polska, 9761,1 mT

@johny-kalesonny: no widzisz, czyli przez 4 lata nieźle ograniczyliśmy trucie. > Gdyby Chiny truły klimat na naszą skalę, to emitowałyby 10762 mt CO2 rocznie.

@johny-kalesonny: to teraz wyobraź sobie 100l akwarium i wlej tam litr brudnej wody z Polski i 90 litrów z Chin i powiedz: ale te Chiny dbaja o środowisko bo per capita leją dużo mniej brudnej wody niż Polska.
  • Odpowiedz
@Agemaker: a susza w Polsce co roku i rosnące w związku z tym ceny żywności mowi to Panu coś Panie Ferdku ?

Nie wspominając o masowych migracjach m.in z Syrii ?
  • Odpowiedz
@Kjedne ceny żywności w Polsce rosną przede wszystkim z powodu tragicznej gospodarki i porażki ekonomicznej naszego kraju. A co do rolników-debili to narzekają od chyba 10 lat, że w lecie jest sucho i gorąco. Kto ma trochę rozumu i godności już dawno przygotował systemy nawadniające i problem suszy w lecie zniknął ale jeśli ktoś co roku narzeka, nie potrafi się przystosować i tylko czeka na Państwo żeby mu dało zapomogi to
  • Odpowiedz
@Agemaker: co nie zmienia faktu, że bezpośrednią przyczyną zmian cen żywności jest zmiana klimatu.

Nie masz dowodu ze ceny by nie wzrosły nawet gdyby polscy rolnicy gospodarzyli idealnie. Inne metody upraw = inne koszty.
  • Odpowiedz
no widzisz, czyli przez 4 lata nieźle ograniczyliśmy trucie.

@VrubeL: Zgadza się, konsekwencja członkostwa w Unii Europejskiej.

to teraz wyobraź sobie 100l akwarium i wlej tam litr brudnej wody z Polski i 90 litrów z Chin i powiedz: ale te Chiny dbaja o środowisko bo per capita leją dużo mniej brudnej wody niż Polska.

@VrubeL: To raczej jeden Polak wlewa 7,6 litra do tego akwarium, a jeden Chińczyk
  • Odpowiedz
@Kjedne owszem mogłyby być nieco wyższe, jednak w pewnym momencie nie masz potrzeby podnoszenia cen żeby zrekompensować straty, oczywiście pomijam aspekt podniszenia cen żeby więcej zarobić. Ułomność polskich rolników to podstawowy problem gospodarki rolnej w naszym kraju. Klimat od początku się zmieniał i zmieniać się będzie, są dwa rozwiązania, możemy nic nie robić i krzyczeć, że jest źle, albo tak jak działa natura, ewoluować i przystosować się do zmieniającego świata. Ja
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@johny-kalesonny:

@VrubeL: To raczej jeden Polak wlewa 7,6 litra do tego akwarium, a jeden Chińczyk wlewa 7 litrów. W 100 litrowym akwarium zmieści się więc 13 Polaków lub 14 Chińczyków. Ergo, Chińczycy trują mniej niż Polacy.

Udajesz czy serio nie rozumiesz analogii akwarium do planety?
  • Odpowiedz