Aktywne Wpisy

Wydaje mi się, że często ludzie mają wyrobioną opinię na dany temat i po prostu ciężko ją zmienić. Niektórzy są szczególnie uparci, nawet jak to nie jest kwestia indywidualna, tylko coś, co da się udowodnić (np. płaskoziemcy).
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma
Czy mieliście kiedyś tak, żeby ktoś tak na Was wpłynął, że zmieniliście dość drastycznie swoją opinie/zdanie na dany temat?
Ja tak połowicznie miałem z transami, gdy się dowiedziałem, że nie wystarczy popatrzeć albo zobaczyć czy ktoś ma

annlupin +19
ja to do spania ide se dobranoc dla was
źródło: annlupin3321234
Pobierz

@VrubeL: Ale to jest fakt - Polacy produkują więcej CO2 per capita niż Chińczycy, stąd jeden Polak więcej truje atmosferę niż jeden Chińczyk. Jedyna osoba, która wychodzi na idiotę w tej dyskusji, jest ta, która to neguje.
W innym wypadku wystarczy dzielić kraje
285,7 mT tu wstaw symbol 9761,1 mT
@VrubeL: A kto bardziej truje środowisko? Polacy czy Chińczycy?
Co jest dla nas ważniejsze, realne jednostki uczestniczące w gospodarce czy arbitralne twory państwowe? Jakby złączyć tak całą Unię Europejską, to kto by wtedy najbardziej truł? A jakby złączyć całą Amerykę Północną?
Poproś kogoś, kto nie jest konserwatystą i ma więcej niż 60 IQ, by Ci wytłumaczył czemu Twój argument prowadzi
@johny-kalesonny: to i tak wypuszczałaby do atmosfery mniej syfu niz chiny.
Nie poradziłeś sobie z równaniem jeszcze? Nie śpiesz się i dobrze zastanów.
@johny-kalesonny: coś ci się mocno poprzestawiało w główce, jeżeli myślisz że "trucie atmosfery" związane jest tylko z emisjami neutralnego dla zdrowia dwutlenku węgla, a nie faktycznie trujących gazów i pyłów, których wpływ na śmiertelność jest potwierdzony. Rozumiem że trzecioświatowe wrzucanie śmieci do rzek/oceanu jak popadnie też jest spoko, bo CO2-neutralne?
https://ourworldindata.org/air-pollution
źródło: comment_QLWrFuOgmQNIFy88lNHA4HJAGHNnFxps.jpg
Pobierz@VrubeL: Ale to jest fakt - Polacy produkują więcej CO2 per capita niż Chińczycy, stąd jeden Polak więcej truje atmosferę niż jeden Chińczyk. Jedyna osoba, która wychodzi na idiotę w tej dyskusji, jest ta,
@VrubeL: Cała Europa emitowałaby mniej (~5600 mt) CO2 rocznie, natomiast już nie musi więcej emitować, ponieważ ponad 30% CO2 już wyemitowane jest właśnie europejskie (a 13% chińskie).
https://ourworldindata.org/co2-and-other-greenhouse-gas-emissions
Ale gdyby złączyć Europę ze Stanami to już byłby większy problem niż Chiny, bo nie wiadomo czemu.
źródło: comment_0ClfE5vwIPfqXV9qRtzbTikfNF3Nyesp.jpg
PobierzWydaje mi sie ze o to chodzi tym ktorzy ja (slusznie) wysmiewaja - o debilny, pretensjonalny patos.