Wpis z mikrobloga

Jaki notebook kupić, a właściwie lista najciekawszych laptopów na wrzesień i najprawdopodobniej też październik 2019 w różnych przedziałach cenowych, może się komuś przyda:
do 500 zł
do 1000 zł
do 1500 zł
do 2000 zł
do 2500 zł
do 3000 zł
do 3500 zł
do 4000 zł

Data ostatniej aktualizacji znajduje się jak zawsze w prawych rogach przy danych przedziałach, to tak jakbyś ktoś nie widział i pisał, że np. wpis dotyczący 2500 zł został dodany w sierpniu, a odświeżyłem go wczoraj.
#pustulkowelaptopy #laptopy #szukamlaptopa
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peszmerd: tylko model pokazuje. Sam szukałem niedawno laptopów to mniej więcej wiem co teraz w trawie piszczy ( w średnio wysokim segmencie gamingowym) Uważałbym na modele MSI GL, których jest zatrzęsienie, a mają słabą termoregulacje. Bardzo dobre są te lenovo (jest to wypadkowa ich doświadczeń z wcześniejszych legionów) które miały w tym roku premierę (y540 i droższe aluminiowe y740). Nie wiem wiele na temat dream machines ale wyglądają wporzo. Te
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kolargolo: dzieki za takie obszerne rady ( ͡° ͜ʖ ͡°) podpytam jeszcze - im wieksza rozdzialka/matryca tym mniej czasu na baterii laptop pociagnie, prawda? (Sprawdze jakie pojemnosci akumatora maja 15/17').
Laptop lepiej rozladowywac i naladowywac czy uzywac na ciaglym ladowaniu?
  • Odpowiedz
@peszmerd Tak, ale generalnie aż takich różnic wielkich nie ma, generalnie 4-5h na jałowym trybie pracy (internet) lub z godzinka w grach to max na co na baterii możesz liczyć z 17 calami ( z 15 podobnie). Ja używam na podłączonym i raz na jakiś (raz na tydzien- dwa ) czas rozładowuje zupełnie, żeby zachować prawidłowe działanie baterii, kiedyś taką radę usłyszałem, ale to nie jest wiedza sprawdzona, także lepiej sam
  • Odpowiedz
@johnnyMetalowy: Up, bo zapomniałem zawołać.

Jak oceniasz Acer Aspire 7 i Lenovo Legion Y530? Którego lepiej wziąć jak specyfikacja ta sama?

@Omefa1995: Y530 + obowiązkowa rejestracja w ich promocji lenovo premium care co by i serwis był normalny, wizja zwrotu po niewykonaniu naprawy w 5 dni będzie działać dla nich bardzo mobilizująco. Acer natomiast trzyma trochę dłużej na baterii, ale też nie jakoś wyraźnie więcej.
  • Odpowiedz
Ja p------e to ja 5 lat temu kupiłam coś o wiele lepszego za te pieniądze, już dawno upgrade części zrobiony (bo nie przylutowane) i jeszcze spore pole do popisu

@PaulStanley: Idą trochę z oczekiwaniami klientów i modą czyli coraz cieńsze i lżejsze laptopy, ale to też ma większy związek z $$$, bo nierzadko 2 sloty na ram, modem czy ssd da się pomieścić nawet w tych bardzo lekkich oraz cieniutkich laptopach,
  • Odpowiedz
@Pustulka: no wiem mój jest wielki ciezki grzmot, ale mam 2 dyski, 4 sloty na pamięć i płytę główną która "uniesie" to wszystko. Dopiero teraz po 5 latach czułam potrzebę dokładania czegoś. Mi rozmiar laptopa nie przeszkadza, to była ostatnia rzec na ktorą patrzyłam przy wyborze.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pustulka: kurcze bo czytałem na Reddit i kurde ludzie właśnie polecają w 2019r ten model. Kurde stary nie stary ale hardware ma spoko. Ja do tej pory jadę na thinkpadzie t420 xD

Edit: te delle e5470 fajne są tylko że tak trzeba liczyć te 2400 kurde chyba że jakaś klasa B to można zejść poniżej 2
  • Odpowiedz
@johnnyMetalowy: No cóż tylko Panowie Amerykanie mogą je kupić za inne pieniądze niż ty. Co do E5470 to trzeba być cierpliwym.

Mi rozmiar laptopa nie przeszkadza, to była ostatnia rzec na ktorą patrzyłam przy wyborze.

@PaulStanley: Czasy się zmieniły teraz większość oczekuje jak najlżejszego ultrabooka, który ma długie przebiegi na baterii.
  • Odpowiedz
@Pustulka: dzięki za super zestawienie, śledzę od dawna i jest to bardzo przydatne. Mam pytanie odnośnie laptopa do ~2500, w poprzednim zestawieniu polecałeś HUAWEI MateBook D 15.6 i5-8250U ale po obejrzeniu go fizycznie stwierdziłem że stojący obok HP Pavilon HP bardziej mi odpowiada ( jakość wykonania, głośniki i klawiatura numeryczna), i teraz pytanie odnośnie tego HP, czy ten sposób na zwrot kasy działa też np w xkom? czy ten konkretny
  • Odpowiedz