@OrzechowyDzem: 90% moich transakcji było obsługiwane przez agentów ubezpieczeniowych z którymi mocno współpracuje. W większości przypadków to ja sprzedawałem te ubezpieczenia klientowi, znam produkty, towarzystwa. I nie jedną całkę/szkodę miałem okazję obsługiwać w sensie takim że pomagałem klientowi walczyć o swoje. Ubezpieczenia to jeden z największych kosztów leasingu, więc nie można tego pomijać.
Klienci walczą o 1% sumy opłat w leasingu a potem przepłacają 2k co roku na ubezpieczeniu...
@OptiFinance bardzo ciekawy temat, chciałbym się tym zajmować w przyszłości,tylko że wybrałem logistykę może to jakoś połącze, nie wyobrażałem sobie iść na jakieś zarządzanie czy coś w tym stylu
@OptiFinance: uuuuuu, ktoś tu przez kampanię informacyjną chce wciskać kredyty na JDG XD Alior u-------a coraz bardziej pośredników, chodzą głosy, że mają już niedługo u--------ć klientów pośredników którzy dostają gorsze Q niż 11, Nest się zamknął, przeciętny pośrednik nie ma pojęcia jak robić kredyty na zdolności dochodowej na bardziej wymagających produktach także no nie wiem czy warto się pchać w tą kampanie.
@OptiFinance: Nie żebym się czepiał, ale 2 lata to chu, nie doświadczenie. Wprowadzić dane w system i przekazać dalej każdy potrafi. Potrafisz chociaż policzyć podstawowe wskaźniki dla PK? Może się mylę, ale do czasu pierwszego merytorycznego wpisu śmierdzi to kampania reklamowa i niczym więcej
@qhardyq: Tak wiem. Większość moich klientów na słowo WIBOR albo marża dostaje zawiechy i nie rozumie co się do niego mówi. Nie wspominam, że wielu (tacy co nawet kilka lat prowadzą działalność) nie rozróżnia przychodu od dochodu ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@OptiFinance: to jak masz klientów na JDG, którzy wspominali, że potrzebują kasy to się odezwwij ( ͡°͜ʖ͡°) za 500k brutto wypłacone przeze daje 10k w bankontach NBP ( ͡°͜ʖ͡°) i analogicznie na inne kwoty
@qhardyq: Jest taki jeden. Promocja na allegro na raty 0%. Z OWP wyczytałem że górna granica to 20k. Jakby tak kupić 10 pralek po 2k w kredycie na 0% na 20 rat, a potem skorzystać z 14 dniowego prawda zwrotu to można by dostać kredyt gotówkowy na 20k nieoprocentowany ( ͡°͜ʖ͡°) Niestety nikt tego mechanizmu nie przetestował, także jakbyś próbował to dawaj znać :D
@kochamajfony: 2% to mało jak na gotówki. Pośredników gotówkowych mam wielu z którymi jestem zżyty też prywatnie i działamy na lepszych warunkach. Ja z pośrednikami dziele się 50/50, jeśli z klientem dobije po czasie kolejnego targu to 1/3 dożywotnio ( ͡°͜ʖ͡°) Ale wiem że to sporo jak na rynek pośredników.
Klienci walczą o 1% sumy opłat w leasingu a potem przepłacają 2k co roku na ubezpieczeniu...
@OptiFinance: I wtedy pojawiam się ja, cały na biało ( ͡° ͜ʖ ͡°)