Wpis z mikrobloga

@selenita66:

Mięso nienadające się do spożycia, będzie charakteryzowało się specyficznym, nieprzyjemnym zapachem. Jego barwa z jasnego, połyskującego koloru zmieni się na brunatną w przypadku wołowiny, ciemnoróżową-wieprzowiny, drób-szarzeje. Ponadto na powierzchni może pojawić się biało-zielony nalot, który świadczy o obecności pleśni. Świeże mięso ma zwartą konsystencję, po naciśnięciu palcem, wraca do swojego pierwotnego kształtu. Zepsute mięso jest lepkie i obślizgłe, może wyciekać z niego mętny płyn, potwierdzając tym samym działalność
  • Odpowiedz
  • 1
@Sefton To tylko szybki obiad silnego, niezależnego mężczyzny który dochodzi do siebie na kacu, nie popisówa. ;) Ale w sumie nigdy nie myślałem o tym, żeby zrobić własne frytki. Dzięki za inspirację, muszę się temu przyjrzeć!
  • Odpowiedz