Bombelek mi się zesrał w galerii i jako ojciec z dzieckiem nie mam go gdzie przebrać, bo pokoje tylko dla #madki z dzieckiem #dyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn
@kolorowe_jarmarki a to madki polki projektują kible w galeriach handlowych i innych budynkach? Na to wychodzi, bo jeszcze nie słyszałam o ogólnopolskim proteście matek, żeby te pokoje były dla matek z dziećmi, a nie rodziców
@whiteglove: a wiesz, że w świecie wszystko się ze sobą jakoś łączy i nawet jeśli to nie madka zarządziła, że ten napis będzie wyglądał tak, a nie inaczej, to jednak ktoś to zrobił z jakiegoś powodu? Może dlatego, że jakby było "pokój dla ojca z dzieckiem" to już by nie wyglądało tak przyjaźnie i zaraz by była afera, że nie dla kobiet. A faceci? A spoko, przecież > "Prawdziwy mężczyzna
@whiteglove: no z takim podejściem to się nic nie zmieni. Nie mówię, że to wojna ideologiczna, ale już współczuję mojemu facetowi, który być może kiedyś będzie musiał na co dzień takie rzeczy spotykać. Dla Ciebie to są jakieś pojedyncze przypadki, a wyobraź sobie faceta, który ma na co dzień dylemat, czy przewijać dziecko w samochodzie i mieć zasraną tapicerkę, czy w kiblu na stacji, na jakiejś brudnej desce klozetowej.
@longas: właśnie zawsze o tym mysłałam i ostatnio nawet rozmawiałam z chłopakiem, że jak będziemy mieć dziecko, to będzie miał przesrane w takich sytuacjach. Nie mówiąc już o tym, że np podróżuje z córką, która musi sie wysikać na stacji benzynowej albo chce iść z nią na basen. Co wtedy? Jak żyć?
@kolorowe_jarmarki: jako ojciec córki mam w------e i wchodzę z nią gdzie trzeba, tak samo jak parkuje
@longas: właśnie zawsze o tym mysłałam i ostatnio nawet rozmawiałam z chłopakiem, że jak będziemy mieć dziecko, to będzie miał przesrane w takich sytuacjach. Nie mówiąc już o tym, że np podróżuje z córką, która musi sie wysikać na stacji benzynowej albo chce iść z nią na basen. Co wtedy? Jak żyć?
@kolorowe_jarmarki: normalnie wbijamy do damskiego i w sumie nigdy nie mialem przez to problemu, tak samo
@longas: Słuchaj, to jest taki skrót myślowy, owszem, dość niefortunny, ale nikt nie wezwie ochrony jeśli jako ojciec wejdziesz tam z dzieckiem. Serio.
tak, to są madki polki - one nie walczą o równouprawnienie, tylko o przywileje. Bo ona musi być matką, żoną i pracować, to jej się należy. Chce być wyręczana przez męża, a jednocześnie nie daje mu szansy. I tu idealnie to widać. Kobiety chcą, żeby mężczyźni pomagali im w opiece nad dziećmi, ale po co pokój rodzica z dzieckiem. Ma być pokój matki.
wyobraź sobie faceta, który ma na co dzień dylemat, czy przewijać dziecko w samochodzie i mieć zasraną tapicerkę, czy w kiblu na stacji, na jakiejś brudnej desce klozetowej.
@kolorowe_jarmarki: a czym to się różni od kobiety w analogicznej sytuacji?
@To_ja_moze_pozamiatam: ale właśnie feministki jak najbardziej walczą z takim nazewnictwem, dwie gazety internetowe które całkiem na bieżąco czytam zawsze zwracają uwagę na takie rzeczy.
Tylko projektant pomyślał że zawsze były pokoje matek z dziećmi, to robimy kolejny pokój matki z dzieckiem.
@whiteglove: Czyli nie pomyślał i nie powinien być projektantem przestrzeni publicznej jeśli nie potrafi wprowadzać sensownych rozwiązać tylko "zawsze tak było".
Dlaczego w ogole nie sciga sie "stunyngowanych" motocykli, samochodow znacznie przekraczajacych emisje halasu? Serio ludziom nie przeszkadza gdy takie cos 20x glosniejsze od zwyklego szumu samochodu przejezdza pod blokiem?
źródło: comment_ROWlOJGKmCy5WqjiOSIUByKEn9nHEIce.jpg
Pobierz@kolorowe_jarmarki: jako ojciec córki mam w------e i wchodzę z nią gdzie trzeba, tak samo jak parkuje
@kolorowe_jarmarki: normalnie wbijamy do damskiego i w sumie nigdy nie mialem przez to problemu, tak samo
@revant: _opiekuna_ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kolorowe_jarmarki: Jestem matką i wkurzają mnie pokoje
@kolorowe_jarmarki: a czym to się różni od kobiety w analogicznej sytuacji?
@To_ja_moze_pozamiatam: ale właśnie feministki jak najbardziej walczą z takim nazewnictwem, dwie gazety internetowe które całkiem na bieżąco czytam zawsze zwracają uwagę na takie rzeczy.
@whiteglove: Czyli nie pomyślał i nie powinien być projektantem przestrzeni publicznej jeśli nie potrafi wprowadzać sensownych rozwiązać tylko "zawsze tak było".