Aktywne Wpisy

Grzesiok 0
Poszukiwane: Filmy pod Halloween dla młodszej młodzieży = 12-13 latków.
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor
Co możecie polecić? Nie chodzi mi o takie błahe produkcje jak gęsia skórka, bo "IT" już mają zaliczone ale z drugiej strony nie wyjeżdżajmy z jakimiś Egzorcyzmami lub Obecnościami, bo to może być za mocne.
#film #filmy #horror #filmnawieczor

ZabijamKury +17
Trochę mi się uleje, bo zaczynam się czuć jak Zajechany Zygmunt.
Pracuję jako programista i zarabiam te magiczne 15k netto na fakturze, czyli po podatkach, zusach, księgowym 10400 zł. Ostatnią podwyżkę miałem dokładnie 2 lata temu i było to magiczne 3 zł na godzinę (zayebista kwota nie ?). Miałem obiecane, że na początku tego roku będę miał 15 zł netto więcej i we wrześniu kolejne 10 zł bo firma się zaczęła
Pracuję jako programista i zarabiam te magiczne 15k netto na fakturze, czyli po podatkach, zusach, księgowym 10400 zł. Ostatnią podwyżkę miałem dokładnie 2 lata temu i było to magiczne 3 zł na godzinę (zayebista kwota nie ?). Miałem obiecane, że na początku tego roku będę miał 15 zł netto więcej i we wrześniu kolejne 10 zł bo firma się zaczęła

1. Wbijanie wyższego biegu. Odpuszczam gaz, sprzęgło, wrzucam bieg i puszczam powoli sprzęgło. Kiedy dodawać gazu? Jak napęd jest w pełni załączony czy już w momencie puszczania sprzęgła aby trochę się jeszcze sprzęgło ślizgało?
2. Jak zniwelować efekt szarpania przy dodawania gazu przy niskich obrotach silnika. Powiedzmy wbijam bieg 2, mam niskie obroty, puszczam sprzęgło i chce dodać gazu to szarpie. Powinienem ze sprzęgłem wrzucić 2 bieg jak przy ruszaniu?
#motoryzacja
2. Jak szarpie to znaczy że nieodpowiedni bieg.
Możesz używać sprzęgła chwilowo lub jeździć na wysokich obrotach, nic już na taki shit nie poradzisz
@Lethal_Jelly: Albo oznacza zbyt wczesną zmianę biegu na wyższy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ethics: musisz zgrać nogi i wyczuć auto. Innej rady nie ma.
1nka do 3000obr, zeby wrzucic plynnie dwojke musisz dosc sporo odczekac, chodzi o sync tarczy sprzeglowej, dwojka wejdzie nawet bez wciskania sprzegla po tym jak obroty spadna na jakies 2200, musisz sobie obczaic ten idealny moment. Potem na dwojce znowu robisz 3k obr, znowu czekasz na spadek obrotow i musisz trafic w sync. Ogolnie im dalej, czyli 3-4-5, to czas na wrzucenie