Patrzcie jak #oszukujo klientów w Fabryce Formy w #poznan
1. Widzisz taki post na FB. Przy poście zero jakichkolwiek odnośników, regulaminów, gwiazdek, małych druczków itd. Sprawa jest czytelna - karnet za złotówkę do końca sierpnia. 2. Nie jesteś specjalnie zdziwiony dobrą promocją. Sąsiednia siłka ma to samo (wakacyjna promocja za 1 zł). 3. Na wszelki wypadek wchodzisz na stronę internetową, ale tam nie ma ŻADNYCH informacji o promocji. 4. Bierzesz kumpla, któremu chcesz pokazać siłkę. Gość pakuje się, jedzie przez pół miasta w upale, w końcu docieracie na siłkę. 4.76 5. W recepcji mówią: - No spoko, ale to przy kupnie karnetu na x miesięcy. 6. - Jak to? - pytasz. Po czym pokazujesz post: - Przecież nie ma tam żadnej innej informacji. 7. - Zawsze jest jakiś kruczek - uśmiechają się dziewczyny z recepcji.
Kruczki może i są, ale z dostępem do regulaminu/szczegółów promocji. A tak to można napisać dowolną bzdurę i liczyć na jeleni.
No, więc mi z grubsza to ryba, bo i tak wchodzę na Multisporta (kumpel za to w-------y). Jednak nie znoszę cwaniactwa i oszustwa. Dlatego ostrzegam Was, Miraski, przed cwaniakami. Ja znalazłem inną siłkę i w sumie wyszło mi to na dobre, bo jakość jest nieporównywalna.
@musiol108: nie mam specjalnej ochoty tracić na to jeszcze więcej czasu. Chciałem tylko poznańskich mirków przestrzec przed mało fajnym miejscem.
PS: w szatni dobra połowa szafek totalnie roz**ana, pisuar nie działa chyba od roku, a i ze sprzętem bywa tak, że maszyny przez tydzień albo dwa są wyłączone, z czym nigdzie indziej się nie spotkałem xD
@ff_91: > PS: w szatni dobra połowa szafek totalnie roz**ana, pisuar nie działa chyba od roku, a i ze sprzętem bywa tak, że maszyny przez tydzień albo dwa są wyłączone, z czym nigdzie indziej się nie spotkałem xD
"Po analizie Pana zawiadomienia podjęliśmy czynności sprawdzające w zakresie wskazanym w zawiadomieniu. Po zgromadzeniu odpowiednich informacji i dokumentów, podejmiemy decyzję co do dalszych działań w tej sprawie.
Proszę mieć jednak na uwadze, że wyniki tej analizy, a także działań, jakie możemy podjąć sprawie, nie przełożą się bezpośrednio na Pana sytuację indywidualną. Zadaniem UOKiK jest ochrona zbiorowych interesów konsumentów. Działamy wyłącznie w tych sprawach, w
1. Widzisz taki post na FB. Przy poście zero jakichkolwiek odnośników, regulaminów, gwiazdek, małych druczków itd. Sprawa jest czytelna - karnet za złotówkę do końca sierpnia.
2. Nie jesteś specjalnie zdziwiony dobrą promocją. Sąsiednia siłka ma to samo (wakacyjna promocja za 1 zł).
3. Na wszelki wypadek wchodzisz na stronę internetową, ale tam nie ma ŻADNYCH informacji o promocji.
4. Bierzesz kumpla, któremu chcesz pokazać siłkę. Gość pakuje się, jedzie przez pół miasta w upale, w końcu docieracie na siłkę.
4.76
5. W recepcji mówią: - No spoko, ale to przy kupnie karnetu na x miesięcy.
6. - Jak to? - pytasz. Po czym pokazujesz post: - Przecież nie ma tam żadnej innej informacji.
7. - Zawsze jest jakiś kruczek - uśmiechają się dziewczyny z recepcji.
Kruczki może i są, ale z dostępem do regulaminu/szczegółów promocji. A tak to można napisać dowolną bzdurę i liczyć na jeleni.
No, więc mi z grubsza to ryba, bo i tak wchodzę na Multisporta (kumpel za to w-------y). Jednak nie znoszę cwaniactwa i oszustwa. Dlatego ostrzegam Was, Miraski, przed cwaniakami. Ja znalazłem inną siłkę i w sumie wyszło mi to na dobre, bo jakość jest nieporównywalna.
Aha, odpowiedź klubu na reklamację:
#mikrokoksy #silownia #afera #zalesie #truestory
źródło: comment_kaA6Vuv6YO4YYWVWFSP2LJovC4xfBxby.jpg
PobierzPS: w szatni dobra połowa szafek totalnie roz**ana, pisuar nie działa chyba od roku, a i ze sprzętem bywa tak, że maszyny przez tydzień albo dwa są wyłączone, z czym nigdzie indziej się nie spotkałem xD
Też czegoś takiego nie spotkałem xd
"Po analizie Pana zawiadomienia podjęliśmy czynności sprawdzające w zakresie wskazanym w zawiadomieniu. Po zgromadzeniu odpowiednich informacji i dokumentów, podejmiemy decyzję co do dalszych działań w tej sprawie.
Proszę mieć jednak na uwadze, że wyniki tej analizy, a także działań, jakie możemy podjąć sprawie, nie przełożą się bezpośrednio na Pana sytuację indywidualną. Zadaniem UOKiK jest ochrona zbiorowych interesów konsumentów. Działamy wyłącznie w tych sprawach, w
Komentarz usunięty przez autora