Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +70
Nagle jesteś po 30tce i znajomi już nie gadają jakie fajne są chmury na niebie, tylko mierzą se kutasy i gadają o pracy i pieniądzach, połowa z nich ma dzieci, a druga jest już rozwiedziona. C-----o.

arinkao +55
Pizzerinki nocne na cieście drożdżowym ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Jedne z grzybami leśnymi, inne z podwójnym serem bez grzybów. Uwielbiam, są dobre na zimno i na ciepło, sklepowe nie mają podjazdu. Sos pomidorowy mutti z oregano, parmezan, szynka, kukurydza, karmelizowana cebula.
Z kilograma mąki wyszły 4 blachy pizzerinek.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
Jedne z grzybami leśnymi, inne z podwójnym serem bez grzybów. Uwielbiam, są dobre na zimno i na ciepło, sklepowe nie mają podjazdu. Sos pomidorowy mutti z oregano, parmezan, szynka, kukurydza, karmelizowana cebula.
Z kilograma mąki wyszły 4 blachy pizzerinek.
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem
źródło: 20250827_194245
Pobierz

aha czyli innymi słowy kabel lightning wygrywa, bo niby wygląda ładniej xD? Pomijam fakt, że te akcesoria apple'owe są serio kiepsko wykonane, a USB-c jest lepszym standardem, bo jest po prostu bardziej powszechny i na raczej na pewno w iPhonie 2020 apple porzuci lightning i wtedy wszyscy będą się spuszczać jakie to USB-c jest zajebiste XD
@Need: co wy z tymi kablami robicie? Mój ma prawie 2 lata i jest jak nowy nadal.
Ogólnie dbam bardzo o sprzęt i po prostu jak biorę kabel od S9 a applowski to ten applowski wydaje się o wiele gorzej wykonany i mniej wytrzymały.
No będą, mam Ci przypomnieć co było po premierze 8 i X kiedy w końcu Apple zrobiło im szklane plecy, żeby umożliwić ładowanie bezprzewodowe?
@Singularity00: Dlaczego? To temperatura jest niezdrowa dla baterii a nie sam fakt szybkiego ładowania, można zrobić taki system w któym to ładowarka się nagrzewa a bateria nie (OnePlus).
@Need: AD1 - no tak, kable Lighning są delikatniejsze co też kiedyś zauważyłem ale biorąc kable USB-C od Sony czy Samsunga S9+ cały czas miałem wrażenie nie tyle tandetności co, że te kable
Wniesie, bo jak apple to wprowadzi to ten standard już w ogóle się umocni i na reddicie będą latać komentarze od dnia do nocy, że jakie te nowe są zajebyście "convenient" do wszystkiego i teraz wystarczy kabelek z pudełka ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ─
@Need: ale Apple już to wprowadziło i ludzie nie są zachwyceni poza fanatykami bo do laptopa muszą nosić komplet adapterów
No tylko to nie są żadne testy tylko jakieś losowe artykuły bez żadnego pokrycia w testach, poza tym tam na quorze gość pisze w pierwszej odpowiedzi zgodnie z prawdą, że to nie prędkość zabija baterie tylko ciepło, w samochodach elektrycznych właśnie to najbardziej daje po dupie, bo w ciepłych krajach po prostu szybciej ta bateria pada.
No bo nie ma rzetelnych badań na ten temat, sam kiedyś chciałem poszukać i nic nie znalazłem, wszędzie tylko jakieś opowiastki i dowody anegdotyczne.
Poza tym co to ma wspólnego z tym, że Apple jest po prostu chciwe i nie daje szybkiej ładowarki do telefonów za 5k gdzie producenci tańszych smartfonów to robią? No sorry, ogólnie lubię ich software i sam iOS ale niektóre praktyki tej firmy są żenujące,
Nastepny kupuje oneplus 7 pro. Jest wymiatacz