Wpis z mikrobloga

Żegnaj ios witaj android. Zamówiłem właśnie Note 10+. Strasznie mnie już irytuje zacofanie technologiczne iPhone i nie, nowy iPhone tego nie zmieni bo tam się jarają rzeczami które maja inne słuchawki od 2 lat. MacBook zostaje i tak będzie mi brakowało tej magicznej synchronizacji ale potrzebuje mieć troszkę bardziej funkcjonalny telefon niż tylko do dzwonienia. Taka prawda. ( ͡° ʖ̯ ͡°) #android #samsung #apple #iphone
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Singularity00:

aha czyli innymi słowy kabel lightning wygrywa, bo niby wygląda ładniej xD? Pomijam fakt, że te akcesoria apple'owe są serio kiepsko wykonane, a USB-c jest lepszym standardem, bo jest po prostu bardziej powszechny i na raczej na pewno w iPhonie 2020 apple porzuci lightning i wtedy wszyscy będą się spuszczać jakie to USB-c jest zajebiste XD
  • Odpowiedz
@zalogowany_jestem: po części Kolegę rozumie. Sam stoję przed wyborem nowego aparatu, po 2 letnim użytkowaniu IPhone 8 Plus. Z jednej strony mam już w domu cały ekosystem zrobiony pod Appla. Z drugiej patrząc na modele XS niczego nie wnoszą takiego ze bez wahania bym je brał. Wstrzymałem się do premiery 11 mając nadzieje ze czymś zaskoczą. Z jednej strony mamy obóz adroida gdzie sprzetowo coraz bardziej odjeżdżają względem appla, ale
  • Odpowiedz
  • 0
Jak to możliwe, że ios nie ma nawet jeszcze split screen? Otwarcie pdf I równocześnie jakiegoś edytora tekstu lub arkusza kalkulacyjnego jest mega wygodne pomijając już oglądanie YouTube
  • Odpowiedz
aha czyli innymi słowy kabel lightning wygrywa, bo niby wygląda ładniej xD? Pomijam fakt, że te akcesoria apple'owe są serio kiepsko wykonane,

@Need: co wy z tymi kablami robicie? Mój ma prawie 2 lata i jest jak nowy nadal.

i na raczej na pewno w iPhonie 2020 apple porzuci lightning i wtedy wszyscy będą się spuszczać jakie to USB-c jest
  • Odpowiedz
@Singularity00:

Ogólnie dbam bardzo o sprzęt i po prostu jak biorę kabel od S9 a applowski to ten applowski wydaje się o wiele gorzej wykonany i mniej wytrzymały.

ta na pewno będą skakać z radości..

No będą, mam Ci przypomnieć co było po premierze 8 i X kiedy w końcu Apple zrobiło im szklane plecy, żeby umożliwić ładowanie bezprzewodowe?
  • Odpowiedz
ale znowu fast charge wcale nie jest zdrowe dla baterii...

@Singularity00: Dlaczego? To temperatura jest niezdrowa dla baterii a nie sam fakt szybkiego ładowania, można zrobić taki system w któym to ładowarka się nagrzewa a bateria nie (OnePlus).
  • Odpowiedz
@siedge: jest już sporo testów itd. z których jasno wynika, że fast charge wpływa na żywotność akumulatorów negatywnie... inna sprawa, że przeciętnemu klientowi, który co 2-3 lata zmienia smartfon nie będzie dane odczuć skutków FC.

@Need: AD1 - no tak, kable Lighning są delikatniejsze co też kiedyś zauważyłem ale biorąc kable USB-C od Sony czy Samsunga S9+ cały czas miałem wrażenie nie tyle tandetności co, że te kable
  • Odpowiedz
@Singularity00:

AD2 - no, co w końcu to przydatna funkcja a zmiana z AL na USB-C nic nie wniesie do usability...

Wniesie, bo jak apple to wprowadzi to ten standard już w ogóle się umocni i na reddicie będą latać komentarze od dnia do nocy, że jakie te nowe są zajebyście "convenient" do wszystkiego i teraz wystarczy kabelek z pudełka ( ͡° ͜ʖ ͡° )
  • Odpowiedz
Wniesie, bo jak apple to wprowadzi to ten standard już w ogóle się umocni i na reddicie będą latać komentarze od dnia do nocy, że jakie te nowe są zajebyście "convenient" do wszystkiego i teraz wystarczy kabelek z pudełka ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

@Need: ale Apple już to wprowadziło i ludzie nie są zachwyceni poza fanatykami bo do laptopa muszą nosić komplet adapterów
  • Odpowiedz
@Singularity00:

No tylko to nie są żadne testy tylko jakieś losowe artykuły bez żadnego pokrycia w testach, poza tym tam na quorze gość pisze w pierwszej odpowiedzi zgodnie z prawdą, że to nie prędkość zabija baterie tylko ciepło, w samochodach elektrycznych właśnie to najbardziej daje po dupie, bo w ciepłych krajach po prostu szybciej ta bateria pada.
  • Odpowiedz
@Singularity00:

No bo nie ma rzetelnych badań na ten temat, sam kiedyś chciałem poszukać i nic nie znalazłem, wszędzie tylko jakieś opowiastki i dowody anegdotyczne.

Poza tym co to ma wspólnego z tym, że Apple jest po prostu chciwe i nie daje szybkiej ładowarki do telefonów za 5k gdzie producenci tańszych smartfonów to robią? No sorry, ogólnie lubię ich software i sam iOS ale niektóre praktyki tej firmy są żenujące,
  • Odpowiedz
@Need: no nic nie ma oczywiście... Apple zawsze takie było taka prawda. Tylko co zrobić jak właściwie nie mają konkurencji? Android nadal jest jak Windows, po starcie zamiast pozwolić explorować urządzenie to spamuje powiadomieniami i nie ważne czy to Sony, Samsung czy Huawei. Co by nie mówić Apple wie jak robić sprzęt dla ludzi- konfiguracja choć uboga to robisz ją kilka minut i już masz spokój bo skonfigurowane wszystko co
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@rybak17: ja juz poltora roku. Zmienilem ip8+ na motorole z czystym androidem za 800zl i bylem z niej zadowolony. Pozniej zamowilem oneplus za polowe ceny iphona i uzywam do tej pory. Zupelnie inna liga. A iphonow uzywalem z 8 lat. Android dojrzal, dziala swietnie.

Nastepny kupuje oneplus 7 pro. Jest wymiatacz
  • Odpowiedz