Wpis z mikrobloga

Mam tabletki Exemestane 25mg. Problem jest taki, ze da sie je przedzielic rowno na pol a mi 1/4 za bardzo obniza estrogen i chcialbym brac 1/8 - 1/6 takiej malej tabletki.

Pytanie - czy jest jakis sposob, zeby odmierzyc tak niska dawke bez profesjonalnej, drogiej wagi? Daloby rade zrobic z tego stabilny roztwor? Tabletki biore co 2 dni.

#farmacja #pytanie #leki #medycyna
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jegertilbake: Dobrze rozetrzyj tabletkę w moździerzu z odważoną ilością jakiegoś obojętnego nośnika, np. laktozy. Później odważasz sobie powstały proszek. Będzie to jednak mało dokładne i znacznie lepiej załatwić sobie tabletki z niższą dawką.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: musisz zrobić badanie jaki masz obecnie poziom estrogenu, exemestane to nie są cukierki, estro nie może być nisko, jeżeli masz wysoko, wtedy bierzesz 25 mg w 1 dawce potem 12,5mg co 4 dni - i kontrolujesz poziom dalej na badaniach krwii.
Poza tym, dziwi mnie, że na takiej dawce krótkiego estru tak Ci podbiło estrogen.
  • Odpowiedz
@Pmajewski77: robilem badania przed zastrzykami, zeby miec porownanie. Przed mialem testosteron ~500 ng/dl, estradiol 50 pg/ml. Prolaktyna gdzies lezy, ale mialem normalna i potem jej nie badalem juz.

24h po zastrzyku: testosteron 1477 ng/dl, estradiol 48 pg/ml. Estrogen sie nie ruszyl wiec legit, ale problem jest taki, ze mam go naturalnie za wysoko co przeklada sie w moim odczuciu na mniej energii, bycie bardziej p--------m i odwieczne, powazne problemy ze
  • Odpowiedz
@Pmajewski77: Idk, mysle, ze jest troche za wysoko, moja skora na klacie i plecach wyglada jak pole minowe. Bralem kiedys Izotek na to i mialem nawrot mimo to (z tym, ze na twarzy jest ok). Po tych tabletkach szybko zaczela sie poprawiac wiec fajnie by je bylo brac chociazby z tego wzgledu i samopoczucie bylo lepsze poczatkowo. Sprobowalbym mniejszej dawki po prostu, w najgorszym wypadku odloze.

Oprocz tego biore Finasteryd
  • Odpowiedz
@Pmajewski77: Ale czego sugerowales tam zwiekszyc dawke skoro po 1 dawce 6mg juz go r-------o porzadnie? Nie chce go schrashowac sobie calkiem. Mialem 48-50 przed i po testosteronie. Po 6mg Exemestane, ktorego uzylem 1 raz mam 17pg/ml, badanie robione po 24h od wziecia tabletki.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Jeżeli mogę coś doradzić. Nie dobieraj na tą chwilę dawki dopóki nie będziesz miał wyników estro. Bo od tego jest uzależnione dawkowanie. A exe jest zbyt mocnym środkiem. Zazwyczaj front load zbija do najniższego poziomu
  • Odpowiedz
@Pmajewski77: Glownie z tego, ze probowalem roznych metod na naprawianie libido (ktore mialem r-------e przed finasterydem, on tego nie zmienil) i nic nie pomagalo a zastrzyki pomagaja. Zeby tworzyc zwiazek z kims to bez libido srednio a polepszone samopoczucie, szybsza regeneracja, wieksza klarownosc myslenia i latwiejsza budowa masy miesniowej to dla mnie dodatkowe korzysci. Nie widze powodu, zeby przerywac kuracje.

Dodatkowe powody - biore i tak finasteryd wiec odpada mi
  • Odpowiedz