Wpis z mikrobloga

Jakie jeszcze filmy o tematyce F1? Dodam tylko, że oglądałem: "Rush", "Grand Prix", serię Netflixa "F1: Drive to Survive", film "Senna", dokumenty "Formula 1: The Killer Years" oraz "1: Life on the Limit", "Grand Prix Driver", "Williams" i "McLaren" - polecam wszystkie

Przede mną jeszcze "Weekend z mistrzem" Polańskiego, ale nie mogę dorwać dobrej kopii online. Który z filmów o F1 był dla Was najciekawszy? A może macie jakie dodatkowe, warte polecenia?

Moja topka to "Rush" za świetny dobór aktorów i fantastyczne ujęcia, "Senna" - wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡°) , bardzo pozytywnie zaskoczyem się dokumentem "1: Life on the Limit" (dostępny na CDA w wersji anglojęzycznej w 1080p), "Grand Prix" za ukazanie przerażającej rzeczywistości ścigania się w latach 60. Na koniec Netflixowa seria "Jazda o życie", na której drugi sezon czekam z niecierpliwością.

#f1 #filmy
meandyourmom - Jakie jeszcze filmy o tematyce F1? Dodam tylko, że oglądałem: "Rush", ...

źródło: comment_VNzfLhTTA6R2eCJcheW0WoE8hZtbDPWp.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@meandyourmom: weekend z mistrzem ma jakieś w opór tanie dvd. Wodziałem kiedyś w biedrze za dychę

@meandyourmom: Nie ma za wiele dobrych filmów fabularnych więc OP polecam poszerzyć zakres poszukiwań na inne serie i poszukać dużo dokumentów.
Truth in 24 (2 części) o przygodzie Audi w Le Mans jest mega (+ narratorem jest J. Statham).
Z fabuły świetny jest Le Mans z Mcqueenem, jeden z najbardziej autentycznych obrazów sportów motorowych.
  • Odpowiedz