Wpis z mikrobloga

• 15
@sokool ładują browar, dlatego to kraj alkusów?

Raz zostałem zmuszony jechać busem z NL do PL. Tam się nikt w piwko nie p-------ł, te raptusy chlały najtańszą w----y i śmierdziało w całym busie.
Więc nie uważam, że jak ktoś leci sobie na urlop i strzela piwko, to jest mega alkus (sam tak robię, nawet jak lecę z 2 letnim dzieckiem).
  • Odpowiedz
@sokool: ci ludzie piją sobie piwko wieczorkiem i mówisz że all ust? To że jest 4:00 to oznacza że pewnie o 12:00 zbierali się powoli na lotnisko, czyli nie spali.

Chore jest wstać i pić. A nie że na koniec dnia ktoś się napiję.
  • Odpowiedz
Chore jest wstać i pić. A nie że na koniec dnia ktoś się napiję.

@new-object: chore jest regularne picie i to, że się nie mogą powstrzymać nawet, gdy drogo jak cholera.
  • Odpowiedz
@T3sla: mam nadzieję, że jest tam też mądrzejsza żona, albo inny dorosły, który faktycznie zajmie się dzieckiem, bo stary "strzeli sobie piwko".
Bo jeśli sam jesteś z synem, to już jest to nielegalne. A picie przy dziecku to ogólnie rak - uczenie alkoholizmu od małego.

• Odpowiedz
@Tyrande: Czyli rozumiem że jak mam ochotę napić sie piwka w miejscu które mi to umozliwa(i w którym jest to dozwolone) to mam sie powstrzymać bo Tobie to nie pasuje? Pamiętaj że twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja.
  • Odpowiedz
  • 1
@Tyrande tak. Nie lecę wtedy sam, jest jak mówisz "mądrzejsza żona" która wtedy piję wodę. Jak latałem sam z córką, to byłem tak zestresowany, że ostatnie co mi przychodziło do głowy, to wypicie czegoś z %.

Nie demonizowałbym tak naszego narodu. Sporo osób sobie bierze coś do picia alkoholowego w zachodnich lotniskach, będąc w towarzystwie dzieci. Jakoś się nie zataczają.

Nie, nie daję spijać piany, nie będę lał kielicha, jak podrośnie.
  • Odpowiedz
  • 4
@sokool nie, nie myślę takimi kategoriami. Mam też zainteresowania, które są fajniejsze od alko (narty, motorowodniactwo).

Posiadam też "unikalną umiejętność", która pozwala mi na poprzestanie na jednym piwku, jednej szklance w----y.
Kaca mam może max 3 razy do roku, jak mi coś palnie do głowy i zapalę sobie papierosa do alko.
  • Odpowiedz
Czyli rozumiem że jak mam ochotę napić sie piwka w miejscu które mi to umozliwa(i w którym jest to dozwolone) to mam sie powstrzymać bo Tobie to nie pasuje? Pamiętaj że twoja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się moja.

@Nalcor: Nie, jak najbardziej możesz. Nie możesz jeżeli masz dziecko pod opieką.
Po prostu jak to robisz regularnie, to to jest alkoholizm, który w naszym kraju jest sportem narodowym.
I
  • Odpowiedz
@sokool pierwsze o czym myślę będąc na urlopie to żeby nie myśleć o pracy. Co więcej mogę nie pić alko przez 2 miesiące ale zwyczajnie lubię w towarzystwie strzelić lagera i pogadać. W pewnym wieku masz na to okazję praktycznie tylko na urlopie bo inaczej ciężko się zmówić. Ludzie pracują, wychowują dzieci i mają milion zajęć które muszą zaplanować. To nie studia że na p--o możesz się umówić w ciągu 5
  • Odpowiedz