Aktywne Wpisy
black_coffe +3

Yuri_Yslin +17
Czasami słyszę, że mieszkania podrożały, ale średnia pensja wzrosła.
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na

U mnie to jest tak. Mieszkam z #rozowepaski.
Czynsz na pol
Rachunki na pół
Zakupy typu AGD na pół
Jedzienie - tutaj wrzucamy jakieś kwoty do słoika i z tego kupujemy żarcie. Równe kwoty.
Wypade na piwo/kino - tutaj różnie, raz ja stawiam, raz ona, a czasem osobno.
Nie wyobrażam sobie innej konfiguracji, potrzebuję partnerki a nie córki za którą wszystko robię. Argument że więcej zarabia gówno mnie obchodzi i ona podchodzi do tego logicznie.
#zwiazki
#logikarozowychpaskow
#logikaniebieskichpaskow
#przegryw bo facet który stawia wszystko za różowa to przegryw #!$%@?
Jak idziemy gdzieś razem, czy na basen, czy do kina, to każdy płaci za siebie. Po każdych zakupach zabieramy paragon i podliczamy raz w tygodniu rachunki i robimy sobie przelewy. To nie jest aż takie trudne chyba. I nie wyobrażam sobie,
Ja bym po prostu nie chciał mieszkać z kimś, kto nie szanuje mojej kasy. Nie wiem czy ludzie, którzy tak postępują mają jakikolwiek szacunek do samych siebie, a wymagają go od innych.
( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Życzę miłego wieczora ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przeważnie po większych zakupach bierzemy rachunek, rozdzielamy i nie ma żadnej spiny.
Komentarz usunięty przez autora
@Flutter_M_Shydale: true ^^ ehhhhh, może kiedyś się sen ziści
@Razzish: a ja myślę, że zalegalizowanie związku nie uprawnia do żerowania na partnerze