Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób wrzucających lewy kierunkowskaz jak wjeżdżają na rondo, bo niby widać, że kierują się na 3 zjazd.

Jak rondo będziecie miało 5 albo 6 zjazdów i chcecie wjechać w ten znajdujący się na godzinie 11, ale na 10 jest kolejny, to tez włączajcie lewy kierunkowskaz czy wtedy to już przez szybę czapką machacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#polskiedrogi #polska #motoryzacja #samochody trochę #heheszki
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
widzisz ze mam lewy kierunek? To znaczy ze tu na pewno nie zjadę.

@SzalonyMiodozer Po ludziach z lewym na rondzie to akurat spodziewam się wszystkiego i niczego nie zakładam "na pewno" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@lets_gou_tnijmy_wuosy dobrze by było, gdyby wszyscy wrzucali go z wyprzedzeniem ( ͡º ͜ʖ͡º)

moim zdaniem jedyne sensowne zastosowanie lewego kierunkowskazu na rondzie to mini rondo, gdzie pomiędzy poszczególnymi zjazdami jest po 2m i nie na wysepki, więc kierowcy z naprzeciwka widzą, jak wjeżdżasz na rondo z lewym kierunkowskazem. W innych wypadkach to całkowity bezsens.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@aksal89: ty też Łukasz skoro tak bronisz tego "Lewego" to może napisz po co on i komu się przydaje?
Widzę gościa z 'prawym' to znaczy że zjeżdża.
Widzę gościa z 'lewym' to znaczy że gdzieś zjeżdża, ale nie wiem gdzie, może następny zjazd, a może zawinie fajerę naokoło i zjedzie moim, a może chce 50 kółek zaliczyć i sobie gdzieś zjedzie- też nie wiem.
PO CO?
  • Odpowiedz
@LipaStraszna polecam rondo w Krakowie, skrzyżowanie Śliwiaka z S7.
Tam jest taki rozpizd w oznakowaniu, że nie wiadomo co to w ogóle jest. Znaki poziome na lewym pasie nakazują zmianę kierunku jazdy w lewo, pionowo stoi jak byk skrzyżowanie o ruchu okrężnym z ustąp pierwszeństwa. Jest ciekawie.
  • Odpowiedz
@aksal89: nawet na tych mini rondkach dla mnie to nie ma sensu bo ja jak stoje na rondzie to jedynie patrze na prawą lampę i j/w interesuje mnie czy jedzie moim zjazdem a nie innym

na tych mini rondkach, jak np w centrum dąbrowy górniczej takie mini rondo jest, jak zjezdzam w prawo to wrzucam już kierunek przed rondem ten z boku/naprzeciwka widzi że jade pierwszym zjazdem zanim na niego
  • Odpowiedz