Wpis z mikrobloga

czyli można szarpać i kopać ludzi na ulicy, jeśli nie zostawisz śladów to wszystko ok

@whiteglove: Pisałem wiele razy. Jestem absolutnie przeciwko blokowaniu wszelkich manifestacji. Jestem też absolutnie przeciwko przemocy wobec przypadkowych ludzi.
Ale tutaj po prostu coś mi się nie zgadza. Wiesz ja nie chce tutaj jeszcze pisać wszystkich plotek ale krąży takie niepotwierdzone info że jeden z tych bijących został zidentyfikowany jako kolega tego niby pobitego.
  • Odpowiedz
sami zorganizowali też bandytów z kontrmanifestacji i kazali siebie bić i wyzywać

@whiteglove: Piszemy tutaj przecież o konkretnym przypadku, który widzieliśmy wszyscy na znanym filmie. Więc czemu uciekasz do jakiś uogólnień?
Powiedz mi. Pobili cię na marszu równości. Co robisz?
a) zgłaszasz natychmiast sprawę na policję i robisz obdukcję lekarska
b) nic nie zgłaszasz, nagrywasz tylko filmik na kanał na tubie.
  • Odpowiedz
  • 0
Jak jeden typ stłucze drugiego to jest to bodaj ścigane z oskarżenia prywatnego, a nie z urzędu.

@Isaac-Chroner tak, ale jeśli stłucze go tak, że narusznenie czynności narządu albo rozstrój zdrowia nie trwa dłużej, niz 7 dni
  • Odpowiedz
Dlatego sebix tłukący 14latka

@k1fl0w: Tak przy okazji. Możecie skończyć pisać te bajeczki o pobitym 14-latku skoro od jakiś 5 godzin wiadomo że ten koleś ma 18 lat?
  • Odpowiedz
@Thorkill: Był jeszcze inny chłopak, tych pobić było więcej, ten 14 z tego nagrania zapewne zgłosił się na samym początku na policję. Więc to nie są żadne 'bajeczki' ani aktorzy szkoleni w Hollywood xD
Zgagulec - @Thorkill: Był jeszcze inny chłopak, tych pobić było więcej, ten 14 z tego...
  • Odpowiedz
@dobrze-zbudowany-grubas Pobicie naraża na niebezpieczeństwo utraty zdrowia co najmniej.

Nope. Mój znajomy dostał kiedyś w------l na parkingu. Z limem pod okiem i rozbity nosem poszedł na komisariat. Powiedzieli żeby poszedł do szpitala i zrobił obdukcje a potem proces cywilny
  • Odpowiedz
: Był jeszcze inny chłopak,

@Zgagulec: Nie zmieniaj nieudolnie tematu wpisu. Ten dotyczy konkretnego przypadku gościa z załączonego przez twórce wpisu zdjęcia Ma on 18 lat. i jak sam dzisiaj stwierdził "nie czuje się pobity".
  • Odpowiedz
@Thorkill: Nie zmieniam tematu wpisu, tłumaczę ci jak krowie na rowie że typ który był poszukiwany uczestniczył również w pobiciu innego chłopca, wstawiłam ci nawet filmik. Najprawdopodobniej ten chłopiec miał 14 lat i złożył od razu wyjaśnienia bo odprowadzał go policjant od tej hołoty która go pobiła.

Trybisz? Typ poszukiwany pobił dwóch chłopców, jeden 18 lat, drugi 14 lat. Nijak to się nie wyklucza ani nie jest ze sobą sprzeczne.
  • Odpowiedz
@k1fl0w: jakieś szczegóły? Jakim cudem mógł dostać mandat za przestępstwo? Sam mandat pewnie dostał za coś innego, a poszkodowany jeszcze ma dużo czasu, żeby zacząć działać.
  • Odpowiedz