Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@MPXD: przeczytaj jeszcze raz to co wklejone. Tyczy się to bagażu lub zwierząt.
Poza tym już to widzę jak ktoś wyjdzie z autobusu z ważnym biletem, bo madka musi jechać w godzinach szczytu. Chyba p------o.
Płacę tyle samo a nawet więcej, bo matka z wózkiem płaci tylko za siebie, bo do 4 rż dziecko jeździ za darmo. Nikt się nie będzie bujał z wątpliwą reklamacją z takiego powodu.
  • Odpowiedz
@Ohjeny: Po pierwsze. Nie musi. Druga sprawa - tutaj mowa o siedzeniu w autobusie na tym miejscu podczas tłoku. Starszej osobie można ustąpić miejsca i stać, ale my mówimy o wychodzeniu z autobusu. Najwidoczniej był autobus pełen ludzi, bo nie wierze, że ktoś nie chciał ustąpić miejsca a bo tak po prostu i to w dodatku kilka osób z grupy. Ktoś ma wysiąść i się spóźnić na umówioną rozmowę o
  • Odpowiedz
  • 1
@spidero: I gdzie to mówi by wychodzić robiąc miejsca wózkom? Patrz na to że ostatni punkt mówi o bagażu i zwierzętach co oznacza że nie dotyczy normalnych pasażerów. Punkt o pierwszeństwie natomiast nie odwołuje się do punktu z wózkami.
  • Odpowiedz
  • 2
@spidero: jeżeli autobus jest pełny i jest w nim ciasno to trudo żeby ludzie wyszli aby zrobić miejsce na wózek

@NiedzielnyMirek: nie wiem jak w Gdyni, ale w Warszawie musisz ustąpić miejsca jeżeli zajmujesz miejsce dla wózka
  • Odpowiedz
@MPXD: Jest napisane o wózku dziecięcym, ale nie wózku dziecięcym zawierającym dziecko. ( ͡º ͜ʖ͡º)( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 9
@MPXD: napisane jest tam ze musze zwolnić miejsce zajmowane przez bagaż czy zwierzę.
Powtórzę. P------o jeśli myślisz że z pełnego autobusu wyjdzie 5 osób, bo tyle zajmuje wózek, bo ktoś w godzinach szczytu wybiera się w podróż z wózkiem zamiast chociażby nosidlem. No i to że w ogóle się wybiera w takich godzinach..
  • Odpowiedz
5.W przypadku przewożenia przez pasażera bagażu lub zwierząt w miejscu określonym w ust. 1 pkt 3 i 4, pasażer taki obowiązany jest do zwolnienia tego miejsca na każde żądanie pasażera poruszającego się na wózku inwalidzkim lub osoby z wózkiem dziecięcymi przestawienia przewożonego bagażu (w tym również zwierzęcia) z zachowaniem postanowień § 12.

@vomalio: Tutaj też jest trochę inaczej niż to rozumiesz. Nie jest napisane, że musisz zwolnić miejsce zajmowane
  • Odpowiedz
  • 2
@bzam: no ja to rozumiem trochę inaczej, ale faktu nie zmienia w sumie. Naprawdę trzeba być ograniczonym żeby myśleć że kilka osób wyjdzie dla wózka ().
Teraz ludziom totalnie o------o na punkcie tych przywilejów. Już któryś raz widzę tego typu dyskusje i za każdym razem mnie tak samo w-----a
  • Odpowiedz
@vomalio: Mnie też to w-----a. Spoko xD

@MPXD: Masz zwolnić, ale przysługuje Ci prawo do korzystania z autobusu. To co, masz wysiąść? To jest uregulowane gdzieś?
  • Odpowiedz