Aktywne Wpisy
dupox +58
Jak co roku organizujemy wysyłanie matur maturzystów, niestety ostatni wpis usunęła moderacja. Aby otrzymać maturę z polskiego musisz:
1) Zaplusować ten wpis
2) Dać mi followa
3) Napisać pod tym wpisem komentarz w paru słowach dlaczego chcecie arkusz:)
Mam nadzieję, że w tym roku też uda mi się pomóc tylu tegorocznym maturzystom(。◕‿‿◕。)
#matura #matura2024 #przecieki #rozdajo
1) Zaplusować ten wpis
2) Dać mi followa
3) Napisać pod tym wpisem komentarz w paru słowach dlaczego chcecie arkusz:)
Mam nadzieję, że w tym roku też uda mi się pomóc tylu tegorocznym maturzystom(。◕‿‿◕。)
#matura #matura2024 #przecieki #rozdajo
Kros jeszcze nie ma skanu Polaka ? Ostatnie osoby, bo ide spac pv #matura #matura2024 #przecieki #deepweb #4chan
@NiedzielnyMirek: Kupując bilet akceptujesz, że może nie być dla Ciebie miejsca. Tak samo jest w pociągach jak nie masz miejscówki.
@BajerOp: regulamin nie mówi o tym, że należy niezwłocznie opuścić pojazd w takim wypadku. Nikt tym ludziom by nie oddał pieniędzy za bilety. W dodatku nie ma żadnego dowodu na to, że w ogóle zaistniała tego typu sytuacja i że ze strony kobity pojawiło się jakieś wyraźne żądanie zwolnienia miejsca. Jest tylko mowa o tym, że musiała wysiąść z autobusu - a to
@NiedzielnyMirek: xDDD
Pójdziesz na studia w innym mieście to zrozumiesz.
Tak czy inaczej miejsca może zabraknąć zarówno w autobusie, tramwaju, jak i pociągu. Jeśli jest go mało, a wsiada matka z wózkiem, to zgodnie z regulaminem osoby stojące na miejscu dla wózków wysiadają.
Co do wózka, to w przytoczonych regulaminach jest napisane o usunięciu bagażu z tego miejsca
Umówmy się, że jeśli posiadasz dziecko to powinnaś brać pod uwagę takie sytuacje. Nie rejestrować się do lekarza na 8, nie jechać na rynek o 7. No przecież
@NiedzielnyMirek: Widocznie studiowaliście w niezbyt popularnym mieście, bądź jeździliście z jakiegoś zadupia, gdzie na wejście do już pełnego pociągu TLK nie czeka kilkaset osób ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vomalio: Cytowano wyżej.
Nie chce mi się kolejny
@vomalio: Przez grubo ponad 30 lat życia w 100% przypadków wszyscy ustępują miejsca na wózek.
Poza tym jeszcze raz:
1. W pojeździe są wydzielone i oznaczone znakiem graficznym (piktogramem) miejsca dla:
1) osób z dzieckiem na ręku oraz kobiet w ciąży;
2) osób niepełnosprawnych i o
@vomalio: a Ty wiesz, ze nie zawsze jest taki wybor?
Bo zaskocze Cie chyba, ale raczej malo ktora matka marzy o wybieraniu z dzieckiem w wozku autobusem wlasnie w godzinach szczytu. Dla mnie na przyklad taka wizja to koszmar.
Ciasno, dla dziecka niekomfortowo, w razie placzu nie ma go za bardzo