Aktywne Wpisy

emerald-city +280
Jeśli sprawcy to Polacy, to konfunia cichutko siedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Współczuję tym ludziom z Ukrainy, gdy trafią na takie prymitywne sebixy i karyny z iq szczura wodnego, które się będą znęcać nad nimi psychicznie, albo posuną się o krok dalej jak w tym przypadku.
A jedyne czego oni chcieli, to znaleźć miejsce, gdzie będą znowu czuć się bezpiecznie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Współczuję tym ludziom z Ukrainy, gdy trafią na takie prymitywne sebixy i karyny z iq szczura wodnego, które się będą znęcać nad nimi psychicznie, albo posuną się o krok dalej jak w tym przypadku.
A jedyne czego oni chcieli, to znaleźć miejsce, gdzie będą znowu czuć się bezpiecznie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000002391
Pobierz
Retroop +56
Dzisiaj na Wykopie skowyt POPiSowskich trolli na pasku rosyjskich i niemieckich naczelników sięgnął zenitu. Znana lokalna koteria, łasa na pieniądze, bez kręgosłupa etyczno-moralnego i stałości poglądów, 24/7 zawsze na stanowisku, od rana atakuje Konfederację, nazywając pierwsze oficjalne wystąpienie ugrupowania w postaci boss lady Zajączkowskiej na przemian "kompromitacją", "żenadą" albo nawet "hańbą".
Możliwość, że jakaś partia spoza zabetonowanego układu "okrągłego stołu", który rządzi Polską jak folwarkiem od ponad 30 już lat, może być czymś znaczącym w polskim rządzie, wywołuje strach w przyspawanych do koryta świniach, którzy mają całą rzeszę internetowych najemnych siepaczy gotowych wylewać swoje myślowe defekacje na Mikroblogu (bo na głównej nie mają mocy). Alokucja pani Ewy na debiucie w Europarlamencie, i to po polsku, wskazuje, że poza Tuskiem i Kaczyńskim i ich bandą miernych matołków, w polskiej scenie politycznej jest ktoś z jakimś pomysłem innym niż tylko "Unia wie najlepiej, no i tak długo jak robimy co każą, to za bardzo się nie przywalają do tego że defraudujemy publiczne pieniądze". Ktoś kto wie, że bycie europosłem to nie droga do celu "rodzina na dekady w przód na swoim". Ktoś kto chce inaczej niż zazwyczaj.
Wasze lamenty, tani raban i psioczenie to wspaniała kompozycja dla uszu wolnościowców. Pora na coś więcej niż wciąż te same bezbarwne mordy, które kupiły was za grosze.
----------------------------
Możliwość, że jakaś partia spoza zabetonowanego układu "okrągłego stołu", który rządzi Polską jak folwarkiem od ponad 30 już lat, może być czymś znaczącym w polskim rządzie, wywołuje strach w przyspawanych do koryta świniach, którzy mają całą rzeszę internetowych najemnych siepaczy gotowych wylewać swoje myślowe defekacje na Mikroblogu (bo na głównej nie mają mocy). Alokucja pani Ewy na debiucie w Europarlamencie, i to po polsku, wskazuje, że poza Tuskiem i Kaczyńskim i ich bandą miernych matołków, w polskiej scenie politycznej jest ktoś z jakimś pomysłem innym niż tylko "Unia wie najlepiej, no i tak długo jak robimy co każą, to za bardzo się nie przywalają do tego że defraudujemy publiczne pieniądze". Ktoś kto wie, że bycie europosłem to nie droga do celu "rodzina na dekady w przód na swoim". Ktoś kto chce inaczej niż zazwyczaj.
Wasze lamenty, tani raban i psioczenie to wspaniała kompozycja dla uszu wolnościowców. Pora na coś więcej niż wciąż te same bezbarwne mordy, które kupiły was za grosze.
----------------------------
źródło: EU
Pobierz

Mireczki uczący się / już umiejący pythona:
Jaka rzecz w pythonie (lub ogólnie w programowaniu) była trudna do pojęcia, aż nagle przyszedł moment "aha!" i już kumaliście?
Jakie wydarzenie, informacja lub zmiana punktu widzenia sprawiła, że w głowie w końcu zaskoczyło?
Nie potrafiłem tego pokumać, jak to jest, że robią takie rzeczy a w sumie to nic nie umieją.
Aż pewnego dnia kolega
[x for y in a for x in y]). Pomogło zapamiętanie że kolejność jest odwrotna niż by logika nakazywała. ( ͡° ͜ʖ ͡°)I jeszcze dekoratory. Ale tutaj w sumie wystarczyło spojrzeć na parę przykładów.
@LowcaG: To prawda, ale akurat myślę, że to jest pięknie ( ͡° ͜ʖ ͡°) możesz robić rzeczy praktycznie z biegu i douczasz się jak czegoś potrzebujesz, piękne czasy.
@croppz rozumiem, że zagnieżdżone comprehension zeby spłaszczyć liste? nie lepiej
itertools.chain.fromiterable? ( ͡° ͜ʖ ͡°)@luukasek
@Emandero: Nie oceniam, ma plusy i ma minusy, plusów więcej.
@Emandero: W Python kilka miesięcy męczyłem się z comprehensions list bo były dla mnie nieczytelne. Dziś sam piszę takie w kilkanaście sekund...
...natomiast w programowaniu ogólnie nie były dla mnie problemem żadne wysoko-poziomowe koncepty, problemem były wskaźniki których uczyłem się pisząc w C/C++. Dziś je kumam i mimo, że nie
@Arc2: LOOL nie wiedziałem o tym ( ͡° ʖ̯ ͡°) sam swój cache pisałem ostatnio
Komentarz usunięty przez autora