Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +122
Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
źródło: image
Pobierz
Atreyu +278
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz

źródło: comment_N7tNkucu0Se5G6zUWIOJ4PMrs97SkiuN.gif
Pobierz@vateras131: Wyobraź sobie teraz taki scenariusz:
Mąż mówi żonie, że niech zajmuje się dziećmi, on będzie zarabiał. Tak leci 8 lat sielanka po czym kopie ją w dupę. Z czego ona ma się utrzymać skoro ma 8 lat przerwy w pracy? xD Na tym polegają te alimenty i zanim zaczniecie robić
@XpedobearX:
No nie wiem, może pójść do pracy? Mało jest ofert teraz w handlu? Sporo jest też matek pracujących więc to nie jest też tak że nie da się wychowywać dzieci i pracować jednocześnie.
Co jeśli ta sielanka kończy się z winy małżonki i facet po 8 latach zapieprzania na rodzinę zostaje sam, z ograniczonym kontaktem z
@vateras131: Wyobraź sobie teraz taki scenariusz:
Mąż mówi żonie, że niech zajmuje się dziećmi, on będzie zarabiał. Tak leci 8 lat sielanka po czym kopie ją w dupę. Z czego ona ma się utrzymać skoro ma 8 lat przerwy w pracy? xD Na tym polegają te alimenty i zanim zaczniecie robić
Czemu za kazdym razem wykopki z bab robia szmaty a z facetow idealy?
Moja mam wróciła do pracy po 15 latach przerwy więc jak najbardziej się da.
Czyli jak biorę pod uwagę różne sytuacje, także te w których to kobieta zawiniła to "robię z kobiet szmaty"? Ja bym chciał po prostu aby obie strony były traktowane sprawiedliwie.
@vateras131: No i? Może dodaj ile jej to zajęło, z jakimi zarobkami i na jakiej pozycji? Bo takie przykłady są średnio miarodajne.
W przedstawionym przeze mnie przypadku jest to sprawiedliwe, Ty natomiast od razu przerzucasz, że to pewnie baba musi wymuszać hajs.
Zarobki i pozycja adekwatne do posiadanego doświadczenia i wykształcenia
Nie zgodzę się, ze twój przykład jest sprawiedliwy. Już przez 8 lat tej "sielanki" kobieta była utrzymywana. Nie widzę powodu, dla którego miałby być to kontynuowane po rozstaniu. Zdrowa, dorosła kobieta jak najbardziej powinna być w stanie zarobić na swoje utrzymanie.
@vateras131: To nie jest sielanka ani utrzymywanie bo ta kobieta również pracuje, zajmuje się dziećmi i domem. Jeśli uważasz, że to takie nic to zatrudnij się jako opiekunko-gosposia - myślę, że na rynku pracy zrobisz furorę bo "frajerzy" płacą podwójnie.
Pracuję, sam sobie gotuję, prasuję, piorę, itd. Mi też się należą alimenty? Pisałem że te wypłacane na dzieci rozumiem ale płacić komuś za to, że po prostu zaspokaja swoje własne potrzeby to rak. EOT
@vateras131: Bo robisz to dla siebie? xD
Nie zaspokaja tylko swoich, a całej rodziny + wychowuje dzieci zostając w domu, nie czujesz różnicy? Jeśli nie to widocznie Ty zostaniesz w domciu z dziećmi, w końcu to
@KRISSVector: bzdura
Owszem, to nie jest to samo, ale mówienie, że nie ma punktów wspólnych to jest totalna bzdura.
Szczególnie, jeśli w rodzinie są dzieci. Myślę, że jesteś w stanie wyobrazić sobie, jaka to przepaść.