Wpis z mikrobloga

Wiem, że to bait ale alimenty powinny być tylko na dzieci. Płacenie jakiegoś haraczu na dorosłą kobietę to rak.

@vateras131: Wyobraź sobie teraz taki scenariusz:

Mąż mówi żonie, że niech zajmuje się dziećmi, on będzie zarabiał. Tak leci 8 lat sielanka po czym kopie ją w dupę. Z czego ona ma się utrzymać skoro ma 8 lat przerwy w pracy? xD Na tym polegają te alimenty i zanim zaczniecie robić
  • Odpowiedz
Z czego ona ma się utrzymać skoro ma 8 lat przerwy w pracy?

@XpedobearX:
No nie wiem, może pójść do pracy? Mało jest ofert teraz w handlu? Sporo jest też matek pracujących więc to nie jest też tak że nie da się wychowywać dzieci i pracować jednocześnie.

Co jeśli ta sielanka kończy się z winy małżonki i facet po 8 latach zapieprzania na rodzinę zostaje sam, z ograniczonym kontaktem z
  • Odpowiedz
  • 2
Wiem, że to bait ale alimenty powinny być tylko na dzieci. Płacenie jakiegoś haraczu na dorosłą kobietę to rak.

@vateras131: Wyobraź sobie teraz taki scenariusz:

Mąż mówi żonie, że niech zajmuje się dziećmi, on będzie zarabiał. Tak leci 8 lat sielanka po czym kopie ją w dupę. Z czego ona ma się utrzymać skoro ma 8 lat przerwy w pracy? xD Na tym polegają te alimenty i zanim zaczniecie robić
  • Odpowiedz
@XpedobearX:
Moja mam wróciła do pracy po 15 latach przerwy więc jak najbardziej się da.

Czemu za kazdym razem wykopki z bab robia szmaty a z facetow idealy?

Czyli jak biorę pod uwagę różne sytuacje, także te w których to kobieta zawiniła to "robię z kobiet szmaty"? Ja bym chciał po prostu aby obie strony były traktowane sprawiedliwie.
  • Odpowiedz
Moja mam wróciła do pracy po 15 latach przerwy więc jak najbardziej się da.

@vateras131: No i? Może dodaj ile jej to zajęło, z jakimi zarobkami i na jakiej pozycji? Bo takie przykłady są średnio miarodajne.

Ja bym chciał po prostu aby obie strony były traktowane sprawiedliwie.

W przedstawionym przeze mnie przypadku jest to sprawiedliwe, Ty natomiast od razu przerzucasz, że to pewnie baba musi wymuszać hajs.
  • Odpowiedz
@XpedobearX:
Zarobki i pozycja adekwatne do posiadanego doświadczenia i wykształcenia

Nie zgodzę się, ze twój przykład jest sprawiedliwy. Już przez 8 lat tej "sielanki" kobieta była utrzymywana. Nie widzę powodu, dla którego miałby być to kontynuowane po rozstaniu. Zdrowa, dorosła kobieta jak najbardziej powinna być w stanie zarobić na swoje utrzymanie.
  • Odpowiedz
Już przez 8 lat tej "sielanki" kobieta była utrzymywana.

@vateras131: To nie jest sielanka ani utrzymywanie bo ta kobieta również pracuje, zajmuje się dziećmi i domem. Jeśli uważasz, że to takie nic to zatrudnij się jako opiekunko-gosposia - myślę, że na rynku pracy zrobisz furorę bo "frajerzy" płacą podwójnie.
  • Odpowiedz
@XpedobearX:
Pracuję, sam sobie gotuję, prasuję, piorę, itd. Mi też się należą alimenty? Pisałem że te wypłacane na dzieci rozumiem ale płacić komuś za to, że po prostu zaspokaja swoje własne potrzeby to rak. EOT
  • Odpowiedz
Pracuję, sam sobie gotuję, prasuję, piorę, itd. Mi też się należą alimenty?

@vateras131: Bo robisz to dla siebie? xD

Pisałem że te wypłacane na dzieci rozumiem ale płacić komuś za to, że po prostu zaspokaja swoje własne potrzeby to rak. EOT

Nie zaspokaja tylko swoich, a całej rodziny + wychowuje dzieci zostając w domu, nie czujesz różnicy? Jeśli nie to widocznie Ty zostaniesz w domciu z dziećmi, w końcu to
  • Odpowiedz
@KRISSVector: nie, nie wydaje, bo byłem w związku blisko, a potem w tym samym związku na odległość i mam porównanie.

Owszem, to nie jest to samo, ale mówienie, że nie ma punktów wspólnych to jest totalna bzdura.
  • Odpowiedz