Wpis z mikrobloga

@Sylvath: no dobra, bo ogólnie to z racji tego, że co roku robię syrop z kwiatów czarnego bzu to w tym roku sobie wymyśliłem, że zrobię też nalewkę, znalazłem jakiś przepis według którego miałem zalać te kwiaty wodą z cukrem i odstawić na 1-2 tygodnie w ciepłe miejsce, no i wszystko spoko, tylko że to zaczęło fermentować lekko ( ͡° ͜ʖ ͡°) to tak ma być?
@SnowFox: @jackera_Wiley: oprócz tego sfermentowanego słoja, który stoi od 9 dni mam jeszcze dobrych kilka litrów gotowego syropu z czarnego bzu, który robię w ten sposób, że kwiaty zalewam syropem z kawałkami cytryn i pomarańczy na 2 doby, może lepiej taki syrop zmieszać 50/50 ze spirytusem? Będzie coś z tego? A to sfermentowane #!$%@?ć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)