Aktywne Wpisy
Rurururkowiec +60
Pierwszy raz robiłem badanie techniczne samochodu w 2008 r. i płaciłem za to 98 zł. Wczoraj rownież zrobiłem takie badanie i zapłaciłem 98 zł. Niesamowite, że przez 16 lat ta cena nie uległa zmianie, a może jeszcze dłużej? Ktoś pamięta kiedy te 98 weszło? Się teraz nie dziwię, że te stacje wyrastały jak grzyby po deszczu skoro nadal ta stawka jest dla nich wystarczająca. To dobrze pokazuje jak regulowane przez państwo ceny
jmuhha +63
Mam pytanie, moj wspanialy sasiad zrobil sobie odprowadzienie deszczowki na moja posesje.
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
6 miesięcy temu w-------m sobie kręgosłup na martwym 250kg, w pewnym momencie mnie wyprostowało i.. straszny ból w okolicach lędźwiowego. Myślałem, że przejdzie ale tak sie jednak nie stało ( ͡° ͜ʖ ͡°) Byłem u ortopedy zdjecię zrobione, nic nie wyszło na rentgenie. Mądry ortopeda kazał miesiąc zastrzyków w dupę przeciwbólowych/zapalnych, po miesiącu miałem być jak nówka sztuka. Nic z tych rzeczy (tylko powiem, ze wizyta u tego orto 300 zł), dobra.. dalej wybrałem się do fizjo.
Fizjoterapeuta mówi, że sprawa nie jest.. zbyt dobra, ale masakryczna też nie. Wszystkie mięsnie mam pospinane, ale no masowaliśmy itd. Łącznie wywaliłem na fizjo prawię 2K.. było lepiej... ale potem znowu wracało. Teraz mija juz 6 miesięcy i przyzwyczaiłem się troche do tego bólu. Ból jest taki.. w okolicach lędźwiowego, niby przepuklina, niby nie.. każdy mówi coś innego, nie zginam się.. jeśli nie musze, jak chodzę wyprostowany to kręgosłup zaczyną mnie boleć i rwię mi prawą nogę takie jakby prądy przechodziły przez nią. Rozmawiałem potem z kilkoma znowu lekarzami, i czekanie na rezonans.. mowili, że operacji się nie opłaca bo to wróci... ale do cholery jasnej byłem u tylu specjalistów i każdy mówi co innego, a z tym bólem to ja najchętniej bym leżał cały dzień w łóżku.. bo trochę słabo się z tym żyje, a sprawę chciałbym już ogarnąć do końca miesiąca gdyż planuje wyjazd za granicę...
Miał ktoś taki problem z kręgosłupem z was? Słyszałem też, że już muszę z tym żyć i się oszczędzać.. cały czas Neurochirurg? Na prywatnie nawet mam czekania 3 miesiące.. jakbyście mogli mi pomóc coś z tym byłbym wdzięczny
#kiciochpyta #mikrokoksy #zdrowie #lekarz #kregoslup #fizjoterapia
Kolejne pytanie z ciekawości, czy miałeś już wcześniej jakieś problemy z kręgosłupem? Czułeś jakiś dyskomfort itp? Ogólnie jak myślisz co było przyczyną tej kontuzji, dlaczego tobie się przytrafiła?
Do sekwestracji nie doszło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Norbercikk: Będziesz musiał sporo ćwiczyc z fizjoterapeutą, ale stosuj sie rygorystycznie do jego zaleceń/uwag. Serio. Będziesz musiał pewnie wyrobic sobie nawyki napinania innych mięśni i innych ruchów w zwykłych czynnościach
w Krk polecam Grześka z Rehaathletica, jeżeli potrzebowałbyś fizjo. I polecam Ci książkę "Mechanika zdrowych pleców" McGilla, dostaniesz w empiku. Powinno Ci to dać ogólny pogląd na to, jak dbać o higienę kręgosłupa jak z tym żyć, jak naprawić i unikać w przyszłości. Skoro problem jest to po "naprawieniu" może być też w przyszłości, warto się wyedukować czytając kogoś kto jest w tej dziedzinie szanowanym fachowcem.
I co do
@SanczezG: Widzisz, bo obecnie nie chodzi się do lekarzy tylko fizjoterapeutów, ten zawód poszedł mocno pod względem wiedzy i umiejętności w górę. Lekarzy nie uczą leczyć, tylko uczą jak ciąć nożem albo laserem, a my mamy zdolność używania własnych rąk do tego celu.
Tylko trzeba zapłacic za dobrą terapię, bo z tego co słyszałem te czasy i finansowania z NFZ to jakis dramat bezużyteczny. ¯\_(ツ)_/¯
Nigdy wcześniej takich problemów, 7 lat pływałem zawodowo w klubie, wszystko szło tak idealnie i cyk.
Ból jest nadal ale glownie chodzi o pospinane miesnie tak mi sie wydaje. Jak byłem teraz na wakacjach duzo odpoczynku i ból znikną. Wrocilem do pracy i znowu plecy n----------a.
Niestety ale wiekszosc zapomina o regeneracji i cwiczeniu miesni stabilizujacych, pomocniczych. Pozniej
Jeżeli Tarnów to możesz napisać do Piotrka Kawuli, on tam trenuje sportowców i myślę że ma rozeznanie do którego fizjo warto się udać na miejscu.
Często tak jest. Dlatego najlepsi są ci którzy są w stanie robić coś najdłużej, bez kontuzji. Ale nie ma się też co łamać, patrząc na to z jakich
Zobaczymy kto co powie, ból jest nadal taki jaki był. Całe dupsko rwie mi, kłucie, i tego rodzaje bólu.