MagicznyKarolek
XD
1130
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
QUANTUM-DICK
@Alex_mski: wiesz że na YT jest o wiele więcej muzyki niż na platformach streamingowych? Nie każdy twórca na starcie wrzuca tam muzykę, no chyba że słuchasz popu albo rapu to masz rację.
503
Alex_mski
@h89c używanie yt do muzyki w dobie tidala czy spotify xdd
225
h.....c
h.....c
@MagicznyKarolek: wgl używanie yt do czegoś innego niż muzyka i filmy dokumentalne xD
34
k.....l
k.....l
@Alex_mski: zeby wygodnie korzystać ze spotify trzeba płacić. Tidal nie wiem nie znam. A tuba jest darmowa
26
Alex_mski
@Thome Co? Dodajesz do biblioteki na spotify i masz tak samo jakbys dal lajka na yt xD
13
Alex_mski
@QUANTUM-DICK
Dawno nie miałem sytuacji, żeby nie znalezc czegos na spotify. Obecnie to jest już standard i nawet niszowa muzyka się pojawia. Nie wiem czego trzeba sluchac, by nie bylo tego na streamingach xd
12
ZeliwnyCzajnik
@MagicznyKarolek: @h89c: lol. Jest sporo wartościowej zawartości. Przykładowo kanały takie jak: Uwaga Naukowy Bełkot, Klawiter, Kopyra, Ćwiąkała, arhn.eu, Reduktor Szumu (plus RS Elektronika), Klocuch, GF Darwin itp. Ale jasne, hehe iks de polski jutub to tylko rakcontent, rozrywka dla plebsu i dzieci ograniczonych umysłowo. Wystarczy odrobinę chcieć i oglądając polskiego YT możesz się nawet dokształcać
10
malibu99
@Alex_mski jak słuchasz azjatyckiej muzyki to Spotify nie ma startu do yt, w szczególności jak kawałek jest jakiegoś niszowego artysty, chcesz posłuchać innej wersji albo został nagrany specjalnie pod OSTa jakiejś dramy albo anime
9
efceka
efceka
@Alex_mski: Bo w-----a mnie ładowanie telefonu co chwile, więc do muzyki używam takiego prehistorycznego wynalazku jakim jest odtwarzacz mp3 - wygodny, na klipsie, z fizycznymi przyciskami i trzyma kilkanaście godzin.
5
jazmojegopokoju
jazmojegopokoju
@Alex_mski niestety na spofity nie ma coverów (często lepszych od oryginału)
4
efceka
efceka
używanie yt do muzyki w dobie tidala czy spotify xdd

@Alex_mski: A wymyslili już tidal/spotify download helper? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4
wojtas_mks
@Alex_mski: Spotify w wersji darmowej jest nieużywalne. YouTube Music na mobilne ma dużo więcej piosenek, covery, wersje chillout itd.
4
wojtas_mks
@Alex_mski: Które jest ograniczone do najpopularniejszych wykonawców. Nie spotkasz tam np. covera jakiegoś fajnego przeboju słuchając chilloutowej muzyki.

Jeśli słuchasz tylko muzyki pop to Spotify jest dla Ciebie, ale równie dobrze można włączyć Eskę lub RMF FM i będzie to samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4
m0rdeczka
@QUANTUM-DICK: SoundCloud hello
2
szpongiel
@Alex_mski: no właśnie nie słucham takich normickich wykonawców jak wymieniłeś. Nie jestem nawet pewien gatunku, co to - EDM?

Psy trance, goa trance, psydub i dub, triphop, psychedelic chill i ambient, drum'n'bass, lofi, downtempo, egzotyczny folk typu bębny, didgeridoo albo mantry jakichś mnichów i wincyj.
Coś z tego znajdę na spotify ale za dużo j-----a z szukaniem i układaniem list, a efekt i tak mizerny. Jeśli zaś zostawię go na
2
wojtas_mks
@Alex_mski: Na YouTube Music odpalasz cokolwiek, a jeśli nie masz playlisty to fantastycznie dobiera dalsze utwory przeplatając te znanych artystów z totalnymi no-name (i to naprzemiennie, a nie jedne pod drugim).
2
Thome
@Alex_mski: Wygodniej kliknąć poprostu lajka żeby zapisać piosenkę, dlatego z tych appek nie korzystam. (╯︵╰,)
1
efceka
efceka
zawsze jakaś oszczędność baterii w telefonie :P

@Alex_mski: Nie tylko, ja np często przęłączam i przewijam piosenki w zależności od nastroju i na tym ustrojstwie robię to wygodnie (jest na wierzchu, przypięty do szlufki do paska czy kieszeni, a nie w ręce czy w kieszeni i można używać go nie patrząc na niego)
1
efceka
efceka
@Alex_mski: Niby tak, ale wracamy do punktu wyjścia, w dalszej podróży nie martwię się czy znajdę gniazdko i czy będzie sprawne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
szpongiel
@QUANTUM-DICK

Dawno nie miałem sytuacji, żeby nie znalezc czegos na spotify. Obecnie to jest już standard i nawet niszowa muzyka się pojawia. Nie wiem czego trzeba sluchac, by nie bylo tego na streamingach xd

@Alex_mski: zazwyczaj szukam po gatunku i słucham mixów muzyki elektronicznej, które Youtube trafnie podaje na autoplay, tak że może lecieć wiele godzin i nie muszę przerywać.
Na spotify tych mixów nie ma, a ja nie
1