Planuję napisać w #java program w którym wgrywa się plik .pdf albo .jpg i który to za pomocą OCR i regex rozpoznaje w którym miejscu są np. numery PESEL i nad tym miejscem wyświetla prostokąt który można kliknąć by np. szybko skopiować ten numer zamiast zaznaczania całego ciągu 11 cyfr albo zakreślić żółtym przezroczystym kolorem by był lepiej widoczny.
Tyle że nie wiem jakiej biblioteki/technologi użyć do GUI, najlepiej by była to apka webowa.
Wymagania to: -wyświetlenie pliku .pdf i .jpg -możliwość zoomu tych plików i przewijania stron w przypadku pdf -rysowanie niewypełnionych prostokątów nad danymi miejscami, o współrzędnych podanych przez część backendową -możliwość kliknięcia na taki prostokąt aby wywołać jakąś funkcje -działanie w czasie rzeczywistym bez konieczności przeładowania strony -osadzenia na własnej stronie
Da się to uzyskać w jQuery, Angular albo React? Czy może samo iText albo PDFBox ma taką funkcjonalność?
@James456: nie mieszaz przypadkiem Javascript z Java? iText i PDFBox to najwyeraźniej biblioteki do Javy, a jQuery, Angular albo React to frameworki/biblioteki do JS
@asciiterror: nie, nie wiem porostu czy iText i PDFBox nie maja opcji osadzenia na stronie + dodania tego co opisałem bo jeszcze nie zagłębiałem w ich funkcjonalność
@James456: moim zdaniem nie ma sensu do tego używać reacta czy angulara. Moim zdaniem wystarczy js, jQuery i ajax a stronę możesz serwować używając thymleafa. I do edycji tego pliku to chyba łatwiej będzie użyć javascriptu i jakiejś biblioteki niż robić to w springu.
@James456: Fajnie ze masz pomysł na swój projekt ale sposób w jaki to opisałeś sugeruje, ze podstawy programowania przed Toba... moze warto zaczac od czegos latwiejszego?
Japierdziele, ale w kwestii #psy na wykopie to się patologia robi xD Obudziły się płatki śniegu, tyle lat psy kooegzystowały razem z ludźmi, a teraz ludziom wszystko przeszkadza. Weźcie wy się odizolujcie od społeczeństwa najlepiej xd
Tyle że nie wiem jakiej biblioteki/technologi użyć do GUI, najlepiej by była to apka webowa.
Wymagania to:
-wyświetlenie pliku .pdf i .jpg
-możliwość zoomu tych plików i przewijania stron w przypadku pdf
-rysowanie niewypełnionych prostokątów nad danymi miejscami, o współrzędnych podanych przez część backendową
-możliwość kliknięcia na taki prostokąt aby wywołać jakąś funkcje
-działanie w czasie rzeczywistym bez konieczności przeładowania strony
-osadzenia na własnej stronie
Da się to uzyskać w jQuery, Angular albo React? Czy może samo iText albo PDFBox ma taką funkcjonalność?
#naukaprogramowania #programowanie
iText i PDFBox to najwyeraźniej biblioteki do Javy, a jQuery, Angular albo React to frameworki/biblioteki do JS