Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Erektuser: jak ludzie zaczną umierać na sorach coraz częściej i częściej, a brajanki patusów nie będą mieć opieki w szpitalach może ciemnota przejrzy na oczy
  • Odpowiedz
@Erektuser: Jest nawet lepiej.
Jak występuje problem, to najpierw o nim nie mówią wcale.
A jak już się nie da nie mówić, to zaczynają nagonkę na tych, którzy stanowią problem. I nagle się okazuje, że to nie ich postulat jest problemem, tylko oni sami.
Prosty lud klaska uszami, bo pasjami nienawidzi bliźniego swego i wszystkiego mu zazdrości. Więc jak mówią w TVP, że lekarze to nieroby i konowały, a nauczyciele
  • Odpowiedz
@jamtojest: Tez to zauwazylem, plebs napuscic na jakas klase spoleczna/zawodowa o wyzszym statusie niz oni sami (lekarze/nauczyciele/sedziowie). Systematycznie cisnac po nich az frustracja w ludziach wzrosnie na tyle, ze ci strajkujacy ugna sie pod naporem negatywnej opinii publicznej. W sowieckiej rosji tez bylo napuszczanie proletariaru na kulakow, jacy to oni sa zli i zboze kradna i wyzyskuja prosty lud pracujacy i ze maja lepiej od was ludzie pracy.
  • Odpowiedz
@Singularity00: Ci startujący faktycznie mają ciężko, ale Ci co już mają trochę stażu raczej nie mogą narzekać. W Krakowie wizyta prywatna do pediatry 100/120pln+ - czas trwania wizyty 20minut, praktycznie całe dnie wypełnione.
Jak się jest dobrym specjalistą, to raczej nie ma problemu aby to spieniężyć (jak w każdym zawodzie).
  • Odpowiedz
@wfm125m: No spoko ale naprawa Junkersu w Gliwicach 200 zł za ok pół godziny, fryzjer albo barber tez około stówy w fajnych miejscach. 100/120 złotych za wizytę gdzieś to raczej nie szokuje, więcej kosztuje kosmetyczka albo fryzjer psów. Ile z tych 100 zostaje w kieszeni po opłaceniu wszystkiego?
  • Odpowiedz
@kretoglow:Mimo wszystko wydaje mi się że nie jest źle. Ta Pani doktor pracuje w kilku miejscach (w Krakowie wynajmuje lokal usługowy i zatrudnia kobietę w rejestracji i do pobrań krwi, drugi lokal ma u siebie na wiosce w domu).
Obstawiam około 50k na miesiąc przychodu gdzie podatków i kosztów będzie mniej niż połowa tej kwoty. Wydaje mi się, że powodów do narzekań nie ma :)
wfm125m - @kretoglow:Mimo wszystko wydaje mi się że nie jest źle. Ta Pani doktor prac...

źródło: comment_HBeoC4g0Ioksp4tNn3knge9E5QseTANs.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Erektuser: byłem na proteście bo różowa lekarz. Smucił mnie trochę fakt, że mało osób się zebrało. Nie wiem czy było z 1000 osób . Lekarze są moim zdaniem mało zgraną grupą zawodową
  • Odpowiedz