Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Erektuser: Podpisana była umowa, że wydatki mają być co roku zwiększane aż osiągną jakiś tam procent pkb, więc w jaki sposób ich wydymano?

A co do emerytów, to nie dostali normalnych podwyżek przez ostatnie lata, była rok temu chyba jakaś nieduża podwyżka a wcześniej jednorazowa. Jednorazowa nikogo nie urządza tak samo jak ta 13 emerytura, bo gdyby zamiast tego podniesiono samą emeryturę to kolejne podwyżki byłyby od wyższej kwoty, a
  • Odpowiedz
@Erektuser: Gdybym wiedział, że rzucisz się na mnie z ryjem i zaczniesz obrażać to bym nie odpisał.

Zacznijmy od tego, że nikogo nie muszę bronić i przekazy partyjne to być może Ty jakieś powielasz.

Wydymano ich w ten sposob, że rezydenci od początku chcieli 6,8% pkb na sluzbe
  • Odpowiedz
Rezydenci chcieli 6,8% od razu a dostana (moze) 6% za 5 lat.

@Erektuser: Podpisali porozumienie, ale nieważne, chyba po prostu nie wiesz dlaczego po raz drugi wyszli na ulicę.

A co mnie obchodzi to co bylo wczesniej

To po co podajesz rankingi sprzed
  • Odpowiedz
@Erektuser: Najnowszy ranking z 2016. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Nie próbuję nikogo usprawiedliwiać, czytam tylko co napisałeś i to komentuję, bo uważam, że mam do tego prawo.
Podczas ostatnich protestów lekarze sami powiedzieli, że podwyżki dostali i teraz chodzi o ideę, nie podwyżki - czy jakoś tak. O tych rezydentów w ogóle zapytałem ponieważ ostatnio już ktoś plątał się tłumacząc ich motywy i nie raczył odpisać
  • Odpowiedz
@moooka: Uh zgadzasz sie ze jest zla ale zlego slowa o parti nie powiesz.

Co z tego ze zwiekszono limity na studia? Limit mozna zwiekszyc do 100k dziennie co nie zmienia fakty, ze wtedy bedziemy mieli od groma ludzi ktorzy ukonczyli studia medyczne, ale nie mogą być nigdzie zatrudnieni ze względu na brak mozliwosci zrobienia specjalizacji. No chyba ze rzad mysli ze ludzie mlodzi zostaną w tym kraju i beda robic
  • Odpowiedz
Co z tego ze zwiekszono limity na studia?

@Erektuser: Dlatego napisałem, że po zwiększeniu limitów na uczelniach powinno sukcesywnie zwiększać się specjalizacje - w tym sensie, jako pewien krok.

ludzie mlodzi zostaną w tym
  • Odpowiedz