Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

źródło: temp_file5256611690359751319
Pobierz

A co do emerytów, to nie dostali normalnych podwyżek przez ostatnie lata, była rok temu chyba jakaś nieduża podwyżka a wcześniej jednorazowa. Jednorazowa nikogo nie urządza tak samo jak ta 13 emerytura, bo gdyby zamiast tego podniesiono samą emeryturę to kolejne podwyżki byłyby od wyższej kwoty, a
Zacznijmy od tego, że nikogo nie muszę bronić i przekazy partyjne to być może Ty jakieś powielasz.
@Erektuser: Podpisali porozumienie, ale nieważne, chyba po prostu nie wiesz dlaczego po raz drugi wyszli na ulicę.
To po co podajesz rankingi sprzed
@moooka: ty nie powielasz? ;)
Nie próbuję nikogo usprawiedliwiać, czytam tylko co napisałeś i to komentuję, bo uważam, że mam do tego prawo.
Podczas ostatnich protestów lekarze sami powiedzieli, że podwyżki dostali i teraz chodzi o ideę, nie podwyżki - czy jakoś tak. O tych rezydentów w ogóle zapytałem ponieważ ostatnio już ktoś plątał się tłumacząc ich motywy i nie raczył odpisać
Co z tego ze zwiekszono limity na studia? Limit mozna zwiekszyc do 100k dziennie co nie zmienia fakty, ze wtedy bedziemy mieli od groma ludzi ktorzy ukonczyli studia medyczne, ale nie mogą być nigdzie zatrudnieni ze względu na brak mozliwosci zrobienia specjalizacji. No chyba ze rzad mysli ze ludzie mlodzi zostaną w tym kraju i beda robic
@Erektuser: Dlatego napisałem, że po zwiększeniu limitów na uczelniach powinno sukcesywnie zwiększać się specjalizacje - w tym sensie, jako pewien krok.