Wpis z mikrobloga

Developerów w Krakowie powaliło z cenami. Jestem na etapie poszukiwaniu mieszkania i powiem Wam że taniej wybudować dom 120 metrowy parę kilometrów od krk niż kupić 38m2 mieszkanie

Dziwne to

#k----------------o #nieruchomosci #budynki #krakow
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Scaab: nie mówię, że niemożliwe, ale nie jest to takie proste jak napisałeś. :) Remonty mogą Ci pokryć, ale odświeżanie mieszkania należy do Ciebie, etc. :)
  • Odpowiedz
@1950M: @dzangyl: teraz czekamy na hiperinflację i stratę wartości pienkądza. Warto zainwestować w hodowlę zwierząt, ja na przykład mam pionę zbitą z jednym deweloperem w Warszawie i jak zacznie się druga Wenezuela to mam mieszkanie za 10 kur i 2 świnie
  • Odpowiedz
Co ty p--------z ze tak spytam xddddd kupilem 3 lata temu w krk i zarobilem 100k na tym ze mi sie chcialo za tym biegac na samym fakcie ze ta nieruchomosc posiadam. I wiesz co? Bedzie jeszcze drozej bo krk jest zaglebiem dla korpo it. Wiec zdecydujcie sie wykopki bo brandzlowac sie zarobkami kazdy tutaj lubi ale jednoczenie chcielobyscie ceny chaty z bytomia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Xtreme2007: Gdzie szukasz i po ile widujesz te mieszkania? Z narzeczoną udało nam się zarezerwować mieszkanie w powstającej inwestycji. IX piętro, sąsiad tylko pod nami, MPZP dookoła i wiem, że mnie nic nie zabuduje, z dobrym wylotem do miasta i jeszcze lepszym na A4 – 6800 zł /m2.
  • Odpowiedz
Ehh, chciałbym sobie kupić mieszkanie w ciągu 4 lat i jak to czytam to płakać mi się chce...

@Scaab: Jak będziesz czytał więcej bzdur w internecie i słuchał się fachowców z wykopu, to faktycznie raczej nie zasługujesz na mieszkanie.
  • Odpowiedz
To daj mi jakieś nie bzdury do czytania, fachowcu.

@Scaab: Idź i się popytaj ludzi którzy w tym pracują w twojej okolicy. Landlordow, developerów. Przecież nie będę tego robił za ciebie, a skąd mam wiedzieć jaki jest rynek dookoła ciebie. XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: ok, ja zaś dałem ten link gdyż aktualna sytuacja jest już wskaźnikiem tego, że kolejna recesja co raz bliżej.

Spadek branych kredytów jest m.in. tego symptomem. Mieszkania zaczynają być za drogie aby ludzie byli w stanie uciągnąć kredyty. Innymi słowy "konsument jest cenowo wypychany z rynku i nie opłaca mu się pracować gdyż zarobki nie starczają na pokrycie kosztów zamieszkania". Dokładnie to o czym traktuje artykuł jako o przyczynie
  • Odpowiedz