Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +168
Widzieliście już stadion Puszczy Niepołomice dopuszczony po poprawkach do rozgrywania na nim meczów Ekstraklasy?
Te wieżyczki dla kamer Canal Plus wyszły trochę jak te z Auschwitz
#mecz #ekstraklasa #puszczaniepolomice
Te wieżyczki dla kamer Canal Plus wyszły trochę jak te z Auschwitz
#mecz #ekstraklasa #puszczaniepolomice
źródło: puszcza
Pobierz
Fjubens +23

Dziwne to
#k----------------o #nieruchomosci #budynki #krakow
@1950M: @Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: @dzangyl: ja od wielu, wielu lat czekałem, kiedy ceny w końcu spadną. Poddałem się dopiero na początku zeszłego roku zastanawiając się, czy przypadkiem nie kupuję na górce... i nie, nie kupiłem, ceny dalej idą w górę :/ Tak, obecne ceny są chore... ale nic nie zapowiada, by miały spaść. Tak na oko, w celach inwestycyjnych się już
@Xtreme2007: Lokalizacja to nie tylko odległość km. Ale także otoczenie, dostępność komunikacyjna, położenie a często także i zasobność w media.
Co z tego, że to tylko 12 km jak np jedna działka jest na wsi gdzie nie dojezdza nic poza pks'em 2x na dzień a druga jest położona w mieście obok pętli tramwajowej, 4 sklepów
@radekrad: Wiem o tym dlatego zapytałem o to tego gościa. Ludzie tu w ogóle z całą pewnością sie o spadkach cen wypowiadają gdy wszelkie analizy podają, że dalej będą rosły a jak spadną to nieznacznie. Siedzę zawodowo w tym temacie i nigdy bym się nie wypowiadał z taką pewnością co będzie za parę lat jak niektóre mireczki tutaj które potrafią takie głupoty o
@Xtreme2007: pewnie że taniej, ale codziennie będziesz marnował 2h życia na dojazdy ;)
@radekrad: Ja mam dom w Niemczech, zawsze mnie zadziwia jak tanie sa nieruchomosci w Polsce, a ty mowisz, ze ceny sa chore? W Polsce bardzo wiele osob kupuje mieszkania zamiast wynajmowac, w porownaniu z zachodem, w Polsce prawie kazdego stac na mieszkanie, to jest fenomen.
Rodzice się budowali 20 lat temu, jak było totalne zadupie. Teraz działka kosztuje 30 tys/ ar i niedaleko zaczynają się budować bloki XD
@Xtreme2007: jesteś pewien że tylko 20 minut?
Jest trochę ma odwrót ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Economists Explain Why Our Economy Crashes Every 18 Years
A pieniadze te same takze ten...
@radekrad: Jak to nie? Przyjmijmy że masz 350k kapitału i ładujesz to w mieszkanie w mieście. Przyjmując że wynajmujesz je za 2k to masz prawie 7% rocznie z tych 350k a najlepsze lokaty w banku mają teraz 2%
"Nie planuję w najbliższym czasie kupować mieszkania pod wynajem.
Natomiast wynajmuje mieszkania.
Mieszkania kupuje bez kredytu (akumuluje kapitał, następnie wyszukuje miesiącami okazję, dokonuję zakupu i wynajmuje długoterminowo). Obejrzałem tysiące ogłoszeń i dziesiątki mieszkań. Obecnie mam z żoną 4 mieszkania
@Scaab: Odlicz sam podatek od najmu 170 i już z 2k jest 1830 czyli 6.3%. Następnie odlicz koszty, co jakiś czas remont, odświeżenie, może pustostan miesiąc czy dwa na rok/dwa.. :)
Rozumiem, że założyłeś wynajem za