Wpis z mikrobloga

Właśnie byłem w aptece. Pani mgr się pyta czy z racji mojego przeziębienia nie chcę witaminy C.

Jak myślicie, oni celowo ją wciskają nieświadomym ludziom czy sami nie wiedzą, że żadne badania nie wykazały jej pozytywnego działania w trakcie przeziębienia/grypy?

#pytanie #medycyna #farmacja #apteka
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@edwardo: Możesz jeszcze korzystać z energii kosmosu, zamiast pastylek jeść kwaśne owoce, warzywa i wtedy robiąc dobrze swojemu organizmowi czujesz się lepiej.
  • Odpowiedz
@edwardo: te ilości co dają w aptece to na nic nie pomagają, ale jak chcesz po testować to 5 gram askorbinianusodu co dwie godziny i u mnie po 3, 4 dawkach mija każde przeziębienie.
  • Odpowiedz
@edwardo: o kurde, już miałam pisać o tym jakie to bzdury gadasz, ale chciałam dla pewności sprawdzić internet i są strony mówiące o tym, że to mit z witaminą c i przeziębieniem ;o btw. farmaceuci nie wiedzą, bo jeszcze rok temu za każdym razem nam powtarzali, że przeziębienie = brać wit. c
@KarmazynowyAstrofizyk: ej, a tu już się nie zgodzę, sama robiłam testy na peroksydazę i widziałam jak
  • Odpowiedz
@ArtyQ: to dobre placebo i zbieg okoliczności z wyjątkowo lekkim przeziębieniem albo nawet jakaś inna dolegliwość, znana nam medycyna nie tłumaczy Twojego wyleczenia z przeziębienia askorbinianem sodu.
  • Odpowiedz
@edwardo: Może jej się terminuje, albo mają zamówienie przedstawicielskie gdzie dostali groszówki na coś innego tylko przy okazji musieli zakupić 100 opakowania witaminki C. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz