Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1295
W ogóle fajnie się w tym kraju żyje, na świecie rewolucja, strzelają masowo satelitami w kosmos, planują wyprawę na Marsa, ogólnie technologie jak z jakiegoś Iron Mana, a w Polsce ludzie w niebo patrzą i "o #!$%@? co to jest na niebie, jakieś światła" xD dobrze że wysoko lata, bo pewnie by kamieniami niektórzy rzucali. A w TV zamiast pokazywać ważne dla ludzkości dokonania, to pokazują jak się jakieś debile kłócą czy homoseksualistom pozwalać na związki czy nie xD jak w średniowieczu jakimś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#starlink
  • 38
@Mave: bzdura, to nie jest wydarzenie na skalę globalną. Satelity wystrzeliwują bez przerwy od ponad 50 lat, kilka na raz też. Tylko fanatykom Muska się wydaje, że stało się coś niesamowitego i cały świat MUSI o tym wiedzieć, a jedyna różnica jest taka, że wszystkie satelity pozostały na tej samej orbicie i dlatego wyglądają tak efektownie.
Ludziom po kilku lądowaniach na Księżycu już się to znudziło i nie było ciągłych transmisji
@Mave: a, i jeszcze jedno. Internet satelitarny już jest. Może nie tak łatwo dostępny, nie tak szybki, ale jest. Kraje rozwinięte i tak mają takie pokrycie sygnałem telefonii komórkowej, że na lądzie nie ma potrzeby korzystania z internetu satelitarnego. To drugi powód, dlaczego nikogo start tych satelitów nie obchodzi, po prostu prawie nikt w Polsce nie będzie tego używał. Mogę się założyć, że na zachodzie Europy też mają to gdzieś.
w TV zamiast pokazywać ważne dla ludzkości dokonania, to pokazują jak się jakieś debile kłócą czy

@Mave: jezu jakie to jest #!$%@? prawdziwe ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Mave: ooo mamy do czynienia ze swiatowym kolega. Globtroter, obiezyswiat, obywatel ziemi.
Polecam wyjechac dalej niz do sasiedniego miasta wojewodzkiego a zobaczysz jak bardzo sie mylisz.
No ale czego oczekiwac od typa co najdalej to byl na zwirowni w sasiedniej wiosce i raz w podstawowce na wycieczce do Krakowa...
@Jeleniowa to jest doskonałe podsumowanie boladzkich wybitnych naukowców noblistow i filantropów. Ciekaw jestem jaką rakiete by te szpenie wystrugali... Z płyt mdf, obite blachą falistą, z napedem na saletre z cukrem, po bokach pioropusze husarii a na czubku czapka żołnierza wyklentego HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
@Mave:

A w TV zamiast pokazywać ważne dla ludzkości dokonania, to pokazują jak się jakieś debile kłócą czy homoseksualistom pozwalać na związki czy nie x

Całkowicie się zgadzam, te kłótnie są niepotrzebne, zakaz jest oczywisty z punktu widzenia nauki i humanizmu
w sumie to polacy zbudują potęgę na uśmiechu bombelka, pis mówi że polska sercem europy i że bieda maleje i że pkb rośnie i że kraj się za ich rządów rozwija. damy radę
na świecie rewolucja

@Mave: masz bardzo wąski pogląd na świat. Myślę, że warto sprawdzić jak świat wygląda poza nagłówkami kolorowych portali.

Ja rozumiem głód dążenia do lepszej sytuacji, jest on kluczowy i dobrze jakbyśmy więcej go mieli i wpierali więcej ciekawych przedsięwzięć. Ale gadanie „dej” to jest tragedia.
Niektórym to już chyba za ciepło się robi. Nie tylko 500+, „dej satelity, dej misje kosmiczne”. Jak Ci nie pasuje to zrób coś