Wpis z mikrobloga

Niezłe patusy :/ mieszkanie nie służy do robienia imprez. Normalni ludzie ida drzec ryja na miasto, gdzie są specjalne miejsca gdze mozna sobie przyjść się drzeć...
  • Odpowiedz
@szatkownica: Ja podobnie robie jak mi po drodze latają jakieś agresywne kundle sąsiadów. Jednego zglosiłem na policje, dostał mandat i zaraz ogrodził posesje, poskutkowało, ja nie bede sie z psem bić, to jego wlasciciel jest odpowiedzialny za niego
  • Odpowiedz
@szatkownica: Pierwszy p--------l na psy zawsze najtrudniejsza, ale się rozkręcisz. W moim poprzednim bloku też miałem takie gniazdo patusów, co chlali, syf robili, a nawet, nie raz, rzucali butelkami czy talerzami przez okno. 3 razy psy wzywałem w ciągu 2 tygodni. Z tego co wiem, to połowa pozdychała, bo się albo zachlali, albo z jakimś tam innych powodów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vigo_Von_Homburg_Deutschendorf: Od nich ogólnie wszystko zawsze najgłośniej słychać, zwłaszcza kłótnie i to takie, że po wprowadzeniu się jak pierwszy raz usłyszałam chciałam wzywać policję bo się pomorduja, ale teraz jak to się zdarzy to mam wyrąbane. Na szczęście przez ostatni miesiąc było bardzo cicho, tylko ten weekend mnie wyprowadził z równowagi
  • Odpowiedz
  • 14
@fakemake: Dzięki, bo serio beznadziejnie się na początku poczułam wzywając policję, ale teraz też tak uważam, nie rozumiem tylko dlaczego sąsiedzi nie zrobili tego wcześniej
  • Odpowiedz
  • 5
@Falcon: No właśnie, ja też uważam, że jak się jest na domówce i dochodzi późniejsza godzina to albo się cichnie albo idzie się do klubów/pubów czy na jakieś karaoke.
  • Odpowiedz
@szatkownica: ja też tego nie rozumiem ale niestety często tak to właśnie działa, co więcej powinni Ci być wdzięczni a pewnie nawet nie są bo mają wywalone na siebie, swoje dobre spanie i na innych oraz na cywilizowane życie
  • Odpowiedz
dziś o 6 znów puścili muzykę bo hyhy koniec ciszy nocnej

@szatkownica: W polskim prawie nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. Zakłócanie spoczynku nocnego możesz więc zgłaszać kiedy tylko uznasz, że jest noc. Jak jesteś np. pielęgniarką po 24-godzinnym dyżurze, to masz pełne prawo pójść spać o 19, a sąsiedzi mają obowiązek się uciszyć.
  • Odpowiedz