#takaprawda #google #huawei #android #sailfish #sailfishos #linux Możecie powiedzieć, że jestem marzycielem, ale istnieje sobie taki dużo lepszy od Androida OS na telefony o nazwie SailFishOS stworzony przez byłych pracowników Nokii którzy odeszli stworzyć własną firmę, gdy Nokię przejął MicroSoft. I moje sny brzmią tak: Niech USA wymusi na goooglu bojkot wszystkich panów Chinów robiących telefony, niech panowie Chinowie powdrażają na tych telefonach SailFisha, niech SailFish zacznie dzięki temu zyskiwać popularność i wyprze tę googlowskie ścierwo zwane androidem!
@CoolCake: taaaa i wyglądało by to tak, że Chińczycy wykupują te firemke z tym twoim systemie, ładują tam mnóstwo szpiegowskich rzeczy jak każdy ma w telefonie, a biedni Finowie już nic do gadania nie mają XD marzyć można
@CoolCake: Ta... ten sailfish wygląda jak wersja alfa (i to wczesna). Widzę, że tam robią zmiany na lepsze, ale w takim tempie to do 2030 ten system się nie będzie nadawał.
NO ale oczywiście dobrze, że tworzą. Sam też marzę o tym, żeby się pojawił godny trzeci gracz na rynku (a najlepiej niech ich będzie więcej).
@CoolCake: no coz usa wgledem chin przyjela polityke symetrii.
Chiny na swoim rynku tez blokuja obcy kapital i np sieci 5 g w chinach nie zbuduja firmy spoza panstwa srodka. Nawet serwisy jak facebook czy wyszukiwarka google maja tam poblokowane.
@levusek1992: Średnio to widzę - stany nie mają żadnej firmy produkującej oprogramowanie/hardware pod 5G,biorą od Nokii, Ericksona, Huawei. Wszyscy robią pod standard 3GPP, więc działanie takie samo. Na bank Verizon z USA bierze hw/sw od Nokii, inne firmy telekomunikacyjne zestawiaaja BTSy na podzespołach różnych firm. Sprecyzuj jakie przetargi pls bo ciekaw jestem.
Możecie powiedzieć, że jestem marzycielem, ale istnieje sobie taki dużo lepszy od Androida OS na telefony o nazwie SailFishOS stworzony przez byłych pracowników Nokii którzy odeszli stworzyć własną firmę, gdy Nokię przejął MicroSoft.
I moje sny brzmią tak: Niech USA wymusi na goooglu bojkot wszystkich panów Chinów robiących telefony, niech panowie Chinowie powdrażają na tych telefonach SailFisha, niech SailFish zacznie dzięki temu zyskiwać popularność i wyprze tę googlowskie ścierwo zwane androidem!
źródło: comment_bW9APcyBnfEUQbcBIXr9FVEwqfeEheij.jpg
Pobierz@dzek przecież w USA Nokia tez robi 5g :|
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_oL8cviXB0f8QvDvI6tbvQF8C0mKHrWp0.jpg
PobierzNO ale oczywiście dobrze, że tworzą. Sam też marzę o tym, żeby się pojawił godny trzeci gracz na rynku (a najlepiej niech ich będzie więcej).
Chiny na swoim rynku tez blokuja obcy kapital i np sieci 5 g w chinach nie zbuduja firmy spoza panstwa srodka. Nawet serwisy jak facebook czy wyszukiwarka google maja tam poblokowane.
Komentarz usunięty przez autora