Wpis z mikrobloga

@blablaelotrzydwazero: Poruszę tu bardzo trudny temat stosunków polsko-żydowskich.
Uważam, że reparacje żydowskie są bezzasadne, bo byliśmy pokrzywdzonym krajem przez Niemców, a Izrael chce zadłużyć Polskę, aby swoich obywateli jakoś utrzymać, tak jak Amerykę zadłużają, ale z drugiej strony zmieniając temat Żydzi stawiają poważne oskarżenia wobec nas np. Kielce, Jedwabne, więc lepiej by było, żebyśmy my Polacy się przyznali do tego, że my nie byliśmy świętoszkami, choć z drugiej strony Żydzi też komunistyczne zbrodnie w Nalibokach, w Koniuchach popełniali i masowo z komunistami i nazistami kolaborowali, a teraz to Palestyńczyków mordują masowo.
Nie wiem też, czy Żydzi nie wymyślili Kielc i Jedwabnych, więc powinna być ekshumacja, aby się przekonać, kto jest winny. Czy Niemcy, Rosjanie, czy Polacy.
Tak jak mówiłam, jeśli okaże się, że to są Polacy, to Polacy powinni przeprosić i wiedzieć, że nie każdy obywatel Polski jest wielkim świętoszkiem, który jest świętszy od Pana Jezusa, czy Boga. Jeśli to Niemcy (Jedwabne) lub Rosjanie (Kielce) zrobili, to niech nas zostawią w spokoju. Ale może się okazać, że obie rzeczy były prawdziwe.

P.S. niektórzy mówią, że tych pogromów było więcej (o Szczuczynie, o Radziłowie itp. się mówi), tylko opinia publiczna o tym nie mówi... i nie wiem komu mam wierzyć...

#zydzi #polacy #izrael #polska #polityka #historia #neuropa #4konserwy #prawica #lewica #wznowicekshumacje #sporyhistoryczne #kontrowersje #tylkoskrajnecentrum #niewiemcomamotymmyslec
  • 160
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BaniaGonibanie:

np, ze 1/3 polaków to antysemici. Przy okazji odnosisz sie do nazewnictwa w kwestii jaka dzisiaj omawialismy i widac dalej nie przyswoiles wiedzy choc usilnie o nia prosiles. Mimo to dalej glosisz klamstwa :)

Tu się zgadzam.
  • Odpowiedz
@CynicznyMarksista: Przeczytaj 100 klamstw Grossa, ty nie obraz sie ze nie odpowiadam ale priorytetem to ty nie jestes - mam troche innych zajec. Pozatym YALE to gowniana uczelnia:
The most popular majors at Yale University include: Social Sciences; History, Ethnic, Cultural, Gender, and Group Studies.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@CynicznyMarksista: ekshumacja częściowa, bo na taką zgodzili się żydzi.

Ekshumacja powinna się odbyć choćby dlatego, że żyd nie może leżeć w miejscu przestępstwa. Obok jest cmentarz, zaprosić rabina i pochować po żydowsku.

Sytuacja ta pokazuje beznadziejność państwa. Nad prawem państwa stanęło prawo plemienno-religijne. Przyszedł rabin, pogroził palcem, "kończcie już bo szabas" i po kopaniu.
  • Odpowiedz
@CynicznyMarksista: Ehhhj - no ale ja nie mowie ze tomy ipnu to gowno? Mnie interesuje prawda po obu stronach - prawda o tym jak Zydzi gwalcili martwe zagazowane Zydowki i prawda o tym jak motloch mordowal Zydow - bez wzgledu na powody, mnie interesuje tez fakt wspolpracy Zydow podczas okupacjii sowieckiej i ilu naprzyklad uratowali Polakow (bo np. mogli - czy byly jakies przypadki gdzie ratowali polakow?).

Ty masz jakies
  • Odpowiedz
Kolego linkujesz do badania prowadzonego na 1000 i

@BaniaGonibanie: Dobra kolego kończymy tą zabawę jeśli nie wiesz czym jest reprezentatywna grupa to nie mamy o czym rozmawiać. Rozumiem że sondaże to też mistyfikacja? Rozumiem że rządowy CBOS i nie rządowy instytut pokazujące podobną ilość są niewiarygodne, a wszystko to wina spisku?
  • Odpowiedz
@CynicznyMarksista: Wywalczyl to ze w NY Rabin twierdzil ze w czasie II Wojny zgineli tylko Zydzi. Taki jeden przyklad. Wywalczyl odszkodowania od Szwajcarii za zloto pozostawione przez Zydow (to akurat dobrze, bankierzy powinni beknac).
  • Odpowiedz