Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
Hej chciałbym pojechać autem do Chorwacji z rodziną? W które konkretne miejsce się wybrać? Gdzie jest miejsce do odpoczynku ale też coś do zwiedzania? Polecacie hotel czy może jakieś airbnb?
Dziękuję
#chorwacja #wakacje
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sanglier: ja polecam Split i okolice Trogiru. Byliśmy chyba trzy razy. W promieniu 50km masz do zwiedzania fajne miasta jak Trogir, Split, Primosten, Szybenik i sporo fajnych miejsc na wybrzeżu.
  • Odpowiedz
@sanglier Ja ci polecę Vodice. Dużo kwater w różnych cenach i różnym standardzie. Ładne i zróżnicowane plaże: są takie w pełni zorganizowane (puby, wypożyczalnie sprzętu, itp) a kawałek dalej cisza i spokój - kto co lubi. Wieczorami w miasteczku pełno restauracji klubów itp. Do tego blisko wodospady Krk, Sibenik, Zadar, Trogir Split.
  • Odpowiedz
@sanglier: ja polecam, Rivierę Makarską, ew. półwysep Peljesać. Wyspy leżące w tamtym rejonie też są fajne do odwiedzenia, ale jest to gorsza baza wypadowa (codziennie przeprawa promem)
  • Odpowiedz
@sanglier: Również polecam Trogir. 3 lata temu jechałem autem we wrześniu, pod namioty. Pogoda świetna, tańsze ceny i mniej ludzi. W okolicy jest Split więc warto się wybrać. Dobra droga jest do Dubrownika, ponad 2h jazdy autostradą, choć ja polecam dłuższą drogę wybrzeżem.
  • Odpowiedz