Hej chciałbym pojechać autem do Chorwacji z rodziną? W które konkretne miejsce się wybrać? Gdzie jest miejsce do odpoczynku ale też coś do zwiedzania? Polecacie hotel czy może jakieś airbnb? Dziękuję #chorwacja #wakacje
@sanglier ja polecam campingi, można normalnie wynająć domek na większości, są czyste, mają dobrą infrastrukturę - często sklepy, restauracje itd. No i przede wszystkim kilkadziesiąt metrów do morza :)
@sanglier: wszystko na południe od Splitu, im bardziej na południe tym ładniej ;) jeśli chodzi o wyszukiwanie kwater to oprócz bookingów itp. polecam https://www.adriatic.hr/pl
@sanglier: co wy poerdolicie w ogóle. Jeżdżę od 11 lat do Chorwacji rok w rok czasami nawet 3 razy w roku i teraz tak. Najlepiej jechać do Makarskiej (tak wiem w ciul daleko), ale teraz tak. Makarska jaka jedyna ma góry i morze. I to nie jake gory tylko jeden z największych szczytów w Chorwacji Sv. Jurę 1533m chyba. Widoki nieziemskie. Wypożyczanie skuter i lecicie 20km pod górę. Zwierzyna, dzikie
@sanglier jeżeli jedziesz z rodziną, to polecam Ci bardziej leniwe i spokojne miejsa: riviera Makarska albo Murter. Riviera jest droga, ale piękna. Świetna baza wypadowa na wycieczki na południe do Splitu, czy Dubrovnika. Split jest przereklamowany. Tam nic nie ma, poza ruinami pałacu Dioklecjana. Dubrovnik to absolutne must see. Murter jest zielony, ma piękne plaże i jest uważany za miejsce dla rodzin z dziećmi, bo nie ma tam imprezowni.
@onmatopeja: widoki Makarska ma super? A co z rabskim Loparem? Jeśli ktoś woli spokojny odpoczynek na plaży to ja od siebie polecam domki na San Marino na Loparze, wyspa Rab. Przecież to jest k------o niemożliwe jak tam jest (。◕‿‿◕。) @sanglier
@sanglier: mi najbardziej podobało się w Szybeniku oraz Makarska. Zadar i Split jest przereklamowany, chyba że zamierzasz chodzić z przewodnikiem po zabytkach. Makarska nocą wygrywa wszystko.
Dziękuję
#chorwacja #wakacje
źródło: comment_ax8lhsJ5FXLuCvU3DUx21QdhB0eVkd7N.jpg
Pobierzźródło: comment_JD1OIeODpOPbRXYOc9twAngWO5wq9ANl.jpg
Pobierz@szafa71: Omiś wymiata wizualnie na całej riwierze Dalmacji.
źródło: comment_7WQOHT0NOL367wyQ8twUtFvjomkelLQ7.jpg
PobierzWidoki przepiękne i blisko by zwiedzić Zadar i nawet Plitvickie
Makarska nocą wygrywa wszystko.
A ja FBW 3x tydzień
( ͡° ͜ʖ ͡°)