Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +570
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Co druga afera przechodzi bez echa, główna ma na nich w------e.
Prawie każdy post, który prostuje ich tanie manipulacje, które są podstawą prawicowego światopoglądu ma więcej plusów, niż oryginał.
Konserwy w odpowiedzi zaczynają wprowadzać ostrą cenzurę pod wpisami, jednocześnie narzekając na ACTA2 i Terreg xDD Zakładają kolejne tagi, żeby próbować zwiększyć swoje śmieszne zasięgi.
Ciekawe, czy taka przeciętna konserwa kiedykolwiek dozna olśnienia i zrozumie, jak bardzo jej poglądy są nie na miejscu w obecnym świecie.
Nacjonalizm to przeżytek, kapitalizm w formie jaką znamy też będzie się powoli zawijał - w Ameryce ludzie już zaczynają dostrzegać, że to troszeeeeeczkę nie fair, że najbogatsi mają w sumie socjalizm (kompletnie nic nie muszą robić przez pokolenia), a najbiedniejsi tylko kolejne utrudnienia i podatki. Homoseksualiści dostają równe prawa w kolejnych stanach. War on drugs w końcu zostało zawieszone, jak już jeden z drugim się kapnęli, że g---o to daje.
Piękne czasy idą dla liberałów światopoglądowych.
W Polsce też to się stanie, tylko klasycznie - z pięcio-, dziesięcioletnim opóźnieniem, bo my zawsze musimy być do tyłu xD.
#neuropa #bekazprawakow #usa #takaprawda #przemyslenia
Nie wypowiem się o tagu 4konserwy bo nie czytam go zbyt często.
"Nacjonalizm to przeżytek" - Nacjonalizm prawie nigdy nie był dobry, ale patriotyzm jak najbardziej. Narody nie znikną tylko dlatego, że lewica tak chce, ludzie są jednak Polakami, Szwedami czy Hiszpanami a nie "obywatelami unii". Związek Sowiecki to przerabiał i się zesrał, unia też się zesra.
"Kapitalizm (...) też będzie się powoli zawijał" - Akurat
@Nieprzyjazny_Ziemniak: chyba 50
@TotalDisaster: ehh, mati jakby ci to powiedzieć. AfD ma 12%
Zarówno #4konserwy jak i #neuropa na Wykopie to zwykle strasznie obłudni ludzie, zamknięci w swoich mało elastycznych umysłach, ze schematycznym i powierzchownym poglądem na świat. Jak ktoś jest bardziej rozumny, to widzi, że
@TotalDisaster: no i aktualnie mają 11-12. Super wzrost.
Co do porównania UE do ZSRR, to chyba rozumiem skąd się wzięło, bo obecne władze UE mają ciągutki w stronę komunizmu. Jednak nie powinno się porównywać tych dwóch tworów, tym bardziej że małe
@niechcemisie_: nie wiem czy uważałeś na lekcjach historii. socjalizm nie ma nic wspólnego z umiejscowieniem na osi prawo lewo, wynika to z tego, że socjalizm powstał po WRF, w czasie której ten podział powstał. Prawica-Lewica to podział na konserwatystów i liberałów, tak w skrócie. PiS to konserwatyści.
@niechcemisie_: chcą upaństwowić cały
Z tym konserwatyzmem się zgodzę, rzeczywiście to pojęcie może lepiej pasować.
Nie umiem ci w tej chwili odpowiedzieć na to pytanie. Kto wie co chcą zrobić?
nie. rewolucja francuska jest dokładnie przerabiania na historii w gimnazjum. tak samo podział lewica-prawica na wiedzy o społeczeństwie.
@niechcemisie_: co to k---a znaczy xD
Podział lewica-prawica to podział czysto światopoglądowy. Nie ma nic wspólnego z podziałem gospodarczym. Najlepiej o tym świadczy fakt, że lewica, czyli część parlamentu która przerprowadziła zmiany we Francji, jest ojcem francuskiego kapitalizmu, bo dzięki niej chłopstwo zaczęło migrować do miast, dając siłę roboczą, a burżuazja, która dzięki WRF dostała prawa polityczne, zaczęła budować fabryki.
@Nieprzyjazny_Ziemniak: co za absurd, z czym masz problem? z dziedziczeniem?
Kapitalizm nie jest przeżytkiem. Po prostu roszczeniowe nieroby na całym świecie mają przewagę.
A czy to przeczy temu co mówiłem? Czy podejście do gospodarki to już nie światopogląd?
Żyjecie pierwotnym znaczeniem tych pojęć, tak jakby miały pozostać niezmienne przez cały czas. To, że w ten sposób uczyli was tego w szkole, albo przeczytaliście to w jakiejś książce ma mniejsze znaczenie w tej dyskusji, bo tego typu pojęcia ciągle zmieniają swoje znaczenie, a od rewolucji francuskiej minęło już
- Dążenie do coraz mniejszego znaczenia instytucji państwa - to wg. mnie akurat na plus, bo jestem globalistą i małe państwa europejskie nie mają żadnych szans w stosunku do Chin czy USA.
- Utopijna wizja zniesienia
@Poro6niec: z zerowym opodatkowaniem tego k--------a. Ale ludzie już zaczynają dostrzegać jak ich robią w konia najbogatsi - Elizabeth Warren i AOC zyskują poparcie w USA.
@Nieprzyjazny_Ziemniak: przecież takie pisanie ma miejsce od zarania przedsiębiorczości.
Zawsze da się założyć nową firmę. Nie jest może akurat teraz tak łatwo zrobić fortuny, ale rozwijają się cały czas nowe branże i tworzą nowe nisze. Wiele zapomnianych zawodów wraca do łask. Więc jedyne ograniczenie realne, to inwencja twórcza.